Още една, повече от прекрасна причина да очакваме с интерес „The Fabelmans“. Variety съобщават, че Дейвид Линч, който е сред най-любимите ни режисьори, се присъединява към актьорския състав на полу-автобиографичната драма, вдъхновена от живота на друг от най-любимите ни режисьори – Стивън Спилбърг.

За съжаление, все още нямаме представа в коя точно роля ще влезе Линч – според официалното съобщение тя е „строго пазена тайна“. Разбира се, в нета вече се носят спекулации, като една от тях е, че има вероятност Линч да бъде някой от големите режисьори, които Спилбърг среща като млад и които го вдъхновяват (като Джон Форд, например), докато ние си помислихме, че може да е някой „въображаем приятел“ (все още не сме сигурни каква ще е формата на филма). Какъвто и да е случаят обаче, ние сме доволни и знаем, че Дейвид Линч ще се справи отлично (в главата веднага ни изниква Гордън Кол от „Туин Пийкс“).

Припомняме, че освен Дейвид Линч с роли в „The Fabelmans“ ще видим Мишел Уилямс като майката, Пол Дейно като бащата, Сет Роугън като чичото, Габриел ЛаБел като Сами (демек младия Спилбърг), Джулия Бътърс като по-малката сестра, както и Джъд Хърш, чиято роля също не е уточнена.

Няма как да не отбележим, че ние сме от хората, които се вълнуват за „The Fabelmans“, а сега дори и още повече. Чували сме всякакви аргументи против, включително и че е глупаво да се прави „биографични филми“ за живи хора. Киното обаче познава не един или два случая, в които големи режисьори са се обръщали към своето минало и са създавали шедьоври – „The 400 Blows“ , „Amarcord“, „All That Jazz“, „Fanny and Alexander“, че и „Almost Famous“, и няма абсолютно никаква причина да смятаме подобно творческо търсене и подход за минус.

Ще кажете, да, ама, Стивън Спилбърг отдавна не е това, което беше – че „Мюнхен“ бележи последния му наистина добър филм. Това може да е така, а може и да не е така – за нас „Линкълн“ и тазгодишният „Уестсайдска история“ са достойни да се наредят до най-добрите неща, които той е правил. И тук идва нещо интересно, тези споменати заглавия, включително и „Мюнхен“, са написани от Тони Къшнър, който (наравно със самия Спилбърг) е сценарист и на „The Fabelmans“. Така че очакваме драматургичната основа на филма да е желязна.

В очакване сме за още новини за филма – той вече е в постпродукция, така че е време да видим и рекламни материали. Премиерата е предвидена за 23 ноември 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *