Току номинирана за Оскар 2013 в категория „най-добра актриса в главна женска роля” от „синодалните старци” на Академията, Дженифър Лоурънс продължава да привлича погледи с разнообразните роли, които избира. За разлика от Даниел Радклиф, който беше „циментирал” образа на Хари Потър и сравнително трудно разчупи ледовете, пробвайки се в други творчески територии, Лоурънс не разчита на трилогията „Игрите на глада” на Сюзан Колинс да я държи на върха на популярността. Младата актриса поема разно-предизвикателни ангажименти и този факт може само да ни провокира да не пропускаме (може само да се позабавим) поредната новина около „Възпламеняване”.

А най-новото около втората част на трилогията „Игрите на глада” са първите официални снимки, представени от EW: Дженифър със Сам Клафлин в ролята на Финик Одеър – красавец и много популярен бивш победител в Игрите на глада, който се среща с Катнис и Пийта в особено критичен момент от историята (и това съвсем не е спойлър!); Катнис Евърдийн с Пийта Меларк, в чиято роля е (изключително недолюбвания от автора на тази конкретна новина) Джош Хътчърсън; възмутено-гневния Гейл (Лиъм Хемсуърт) – един от персонажите в книгата, който мнооого ни допада; Доналд Съдерланд като президента Сноу – основна „гад” в историята; и най-важното Уди Харълсън в компанията на Филип Сиймур Хофман, като Плутарх Хевънсбий – новият гейм-мейкър, който ще изиграе важна роля в предстоящите събития.

Възпламеняване

Възпламеняване” започва от момента, в който Катнис се завръща у дома като победителка на 74-ите годишни Игри на глада заедно с втория трибут от Окръг 12 – Пийта. Всеки победител е длъжен за известно време да напусне семейството и приятелите си и да се отправи на обиколка из Окръзите – да бъде „показван” на жителите като пример за подражание. По пътя Катнис осъзнава, че у хората се надига желание за бунт, но Капитолът все още контролира всичко със завиден успех, а Президентът Сноу подготвя юбилейните 75-и Игри на глада – едно състезание, което ще промени завинаги реалността в Панем…

Франсис Лоурънс режисира „Възпламеняване” по сценарий на Саймън Бюфой („Беднякът милионер”) и Майкъл Арндт („Играта на играчките 3”). В ролите се завръщат Дженифър Лорънс, Джош Хътчърсън, Лиам Хемсуърт, Уди Хрълсън, Елизабет Бенкс, Доналд Съдерланд, Лени Кравиц и Тоби Джоунс, а към тях се присъединяват Сам Клафлин, Джена Малоун, Филп Сиймур Хофман, Джефри Райт, Аманда Плъмър и др.

Премиерната дата за дългоочакваната втора част от постапокалиптичния фентъзи епос на Сюзан Колинс е 22 ноември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *