Името му е известно сред ценителите на комичното в британската телевизия, той е познат актьор, сценарист и режисьор, а съвсем наскоро ви го представихме като част от квартета „пазители” на спокойствието в махалата в „The Watch”. Ричард Айоади в момента работи по своя втори филм (след „Submarine”, който режисира по собствен сценарий) „The Double”.

Дали може да бъде категоризиран като почитател на френската Нова вълна, или като внимателен към детайла творец подобно на Уес Андерсън – това е привилегия на спецовете, които се самоопределят като кинокритици. Наше право е да споделим, че първите снимки от новата му режисьорска работа са… изпълнени с атмосфера.

Джеси Айзенбърг

„The Double” на Ричард Айоади

Представете си сега творбата на Достоевски „Двойникът” от средата на 19 век, пренесена в съвременното американско общество, адаптирана от Ави Корийн и самия режисьор. Представихте ли си го? Това е сценарият на филма. Един обикновен чиновник започва да губи разсъдъка си, защото си внушава, че негов двойник съществува паралелно с него и едва ли не му отнема… всъщност, съществуването.

Този кратък синопсис гарантира или описание на шизофренно болестно състояние, или сюжет „ала-Уди-Алън”, а може да е и комбинация между двете. Дейно участие в проекта вземат Джеси Айзенбърг, Ноа Тейлър, Миа Васиковска, Ясмин Пейдж. За момента няма фиксирани премиерни дати, но със сигурност ще очакваме да чуем подробности за по-нататъшната работа на Айоади.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *