Годзила е на път да превземе малкия екран. След успеха на „Годзила срещу Конг” е съвсем закономерно Legendary и Warner да се опитат да се възползват максимално от ситуацията и да разширят своята MonsterVerse. Споменатото заглавие трябваше да е последно в кратката история (само четири филма в рамките на седем години) на тази вселена, но всички знаем, че парите диктуват правилата. Вече е потвърдено, че Адам Уингард, режисьор на „Годзила срещу Конг”, ще работи по следващия филм.

Оказва се обаче, че преди това ще получим сериал, който ще се фокусира върху Монарх, организцята, грижеща се за огромните титани и следяща за действията им. Интересен факт е, че това няма да се случи по HBO Max, а по Apple TV+, които вече работят по въпросния проект.

Подробният сюжет на сериала не е известен, но от стрийминг услугата споделиха, че действието ще се развива след събитията в Сан Франциско и първия филм от 2014 година. Фокусът ще е върху семейство, което се опитва да превъзмогне трагедията, да разкрие своите погребани тайни и да разбере каква връзка има с тайната организация Монарх.

Новият сериал, който все още си няма име, ще бъде оглавен от Крис Блек („Star Trek Enterprise”) и Мат Фракшън, който е отговорен за комикси като „Hawkeye” и „Adventureman”. Safehouse Pictures и Toho Co. Ltd ще бъдат основни продуценти заедно с Legendary.

Имайки предвид времевия период, в който ще се развива действието, е малко трудно да очакваме кой знае колко чудовищен екшън. Създателите явно ще разчитат повече на драма и човешки отношения, в което няма нищо лошо, но едва ли има много хора, които свързват филмите за Годзила с тези определения. Все пак това ще позволи да видим някои „загинали” персонажи като Доктор Серизава, Вивиан и дори Ема. Разбира се, ако актьорите биха желали да изиграят героите си отново.

Припомняме ви, че MonsterVerse вселената на Legendary включва четири филма до този момент – „Годзила”, „Конг: Островът на черепа”, „Годзила: Кралят на чудовищата” и „Годзила срещу Конг”. Плановете на Legendary за разрастване са повече от очевидни и се надяваме, че ще ни зарадват с нещо качествено и стойностно през идващите години. Наследството на Годзила е огромно и със сигурност разполагат с множество материал, от който да черпят идеи и вдъхновение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако бъде нещо в стила на първата Годзила ще е екстра. Трябва даже и да викат същия режисьор да направи още един филм

  2. “Подробният сюжет на сериала не е известен, но от стрийминг услугата споделиха, че действието ще се развива след събитията в Сан Франциско и първия филм от 2014 година. Фокусът ще е върху семейство, което се опитва да превъзмогне трагедията, да разкрие своите погребани тайни и да разбере каква връзка има с тайната организация Монарх..“… хахахахахахахахахаааааааааааааааааааааааааахахаха

    Смятам че всички виждате нулевия потенциал на това нещо!