Няма човек, нито в екипа ни, нито в близкото ни обкръжение, който да е гледал „Годзила срещу Конг” и да има положително мнение за него, но извън личния ни балон, филмът на Адам Уингард пожъна наистина голям успех.

По време на пандемия, където повечето заглавия едва-едва кретат в кината, „Годзила срещу Конг” спечели в световен мащаб над 400 млн. долара (и продължава да трупа още), което е повече от приходите на последния филм от така наречения MonsterVerse „Годзила: Кралят на чудовищата“ и само стотина милиона по-малко от постижението на двете най-касови части „Конг: Островът на черепа” и „Годзила“.

Също така, „Годзила срещу Конг” беше оценен и от критиците, като в момента в RottenTomatoes филмът има 75% свежест – само 1% по-малко от резултата на „Годзила“ на Гарет Едуардс (което за нас е напълно непонятно). Публиката също е щедра – CinemaScore оценката му е „А“, най-високата за филм от вселената.

След подобен успех не е изненада, че при все всички приказки, че „Годзила срещу Конг” ще бъде последният филм от сегашната версия на MonsterVerse, научаваме, че  Legendary имат желание да ангажират отново Адам Уингард за ново, директно продължение на чудовищната им вселена. THR съобщават, че компанията е в ранни преговори с Уингард за завръщането му поне за още един филм, като едно от обсъжданите заглавия е „Son of Kong“.

Честно казано, не ни се философства особено по темата. Както вече казахме, не харесахме „Годзила срещу Конг” и не се вълнуваме особено от евентуалното завръщане на Адам Уингард, който във филмографията си има само едно заглавие, което харесваме – „You’re Next“ („The Guest” ни е един от най-надценените филми в историята). Бихме дали всичко, вместо него да върнат Гаред Едуардс – много ни е интересно какво би направил той с чудовищно продължение.

Другото, за което не ни се философства, е „Son of Kong“ – дали наистина това ще е посоката, в която ще тръгнат и доколко ще следват сюжета на оригинала от 1933 г. В момента ентусиазмът ни за чудовищен „железен млат и кървав топор“ е нулев (да не кажем отрицателно число) и ще мине известно време, преди да се възстанови до нива, в които отново да сме способни да се вълнуваме от перспективата за нов филм.

Въпреки всичко ще следим развитието на проекта и на всичко останало в MonsterVerse и ще отбелязваме по-важните неща. Ще проследим и следващите ангажименти на Адам Уингард, който в момента работи по продължение на „Лице назаем“ и игрална версия на „Thundercats“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Критиците оцениха и божественото изпълнение на г-ца Бакалова, но за ролята на Христо Шопов….примерно, нищо! За него не говореше цялата ни нация, може би защото не беше поръчков филм против президента на Републиканците, баш преди изборите!

  1. Много точен коментар! Вярно (предполагам имаш предвид участието му в „Страстите Христови“ ?). Последното ти изречение изчерпва всичко относно „кино-шедьовъра“ в който блесва и „божествения- невиждан-мега-гига-хипер“ кино-„талант“ на Марчето Бакалова 😀 …

   П.П. Хм, Шопов може би щеше да има по-голям успех и щеше да се превърне в любимец на медиите и „истинска кино-звездЪ“, ако в някой филм си беше вдигнал полата (или си беше смъкнал панталона, де) и беше демонстрирал на нищо неподозиращата публика протекла дамска превръзка 😀 … По чисто физиологични причини, обаче това е (все още 🙂 ) невъзможно 😉 …

  2. А и Христо Шопов няма вагина облята с кървавица

  3. У, че сте злобни. Да не сте българи?
   Марчето Бакалова в момента е като аборигенче в цивилизацията. В краен случай като оня принц на Еди Мърфи, който поздравяваше от балкона „Добро утро, Ню Йорк . .. и аз да ви го на*укам“. За такива хляб в Холивуд няма, независимо колко са талантливи. Фактът, че сбра всички значими и не толкова номинации, а не взе нито една награда, е показателен за отношението към нея.

 2. О ,нееее ти ли беееее….
  Преди седмица четох теории за посткредит сцена след Годзила срещу Конг и евентуално продължение с поява на Space Godzilla ама явно ще завият в най малоумната посока…
  Една частичка от мен тайно се надяваше на това… ама не точно на това….

  1. “ а не взе нито една награда“ Обикновена лъжа или малоумие, както се вижда от дизайнерския коментар.

 3. Както и да го сучем и овъртаме, само слепец и глух човек не би направил разликата между изпълнението на г-н Шопов и това на г-ца Бакалова, която между другото е безкрайно симпатично и приятно момиче на което пожелавам следващата и номинация и дай Боже Оскар да са за наистина стойностен филм.
  Относно “Страстите Христови” по спомен целият филм получи едва три номинации за Оскар и нито един спечелен. Въпреки изумителната кинематография, режисура и актьорски игри. Просто беше прекалено консервативен за душата на западния елит, дори тогава – преди цели 17 години. Обясняваше религията ни, а не я осмиваше. Солидаризираше се с Христос, а не го отричаше. Актьорите бяха подбрани да представляват точно демографията на тогавашната Римска империя, а не тази на днешен Бронкс. Жените в него не водеха геройски армии и не поставяха мъже-сексисти на мястото им. Сексуалната ориентация на нито един персонаж не беше централна точка на историята.