Доста време „отлежаваше“ погледът към този трейлър в нашите новинарски дебри, за да дойде най-сетне времето, когато да поставим специален акцент върху един от филмите, представени за първи път в програмата на Венеция миналия септември.

Sundown“ на Мишел Франко („New Order“, „Chronic, „Los Herederos“) е приет доста добре от киноспециалистите, както ще видите от отзивите, преплетени в кадрите на този трейлър, а присъствието на Тим Рот и Шарлот Генсбур е гаранция за актьорски перфекционизъм в изпълнението на предизвикателната задача, поставена им от сценариста-режисьор.

Екзистенциалните проблеми са универсален източник на всевъзможни емоции – съвсем естествено и разбираемо, всеки зрител ще открие в този филм различни акценти. Опасности, сюрреализъм, тотална невъзможност да се предвиди накъде отива сюжета, какво да очаква публиката като развръзка – всичко това присъства като загатнати детайли в трейлъра на „Sundown“.

Мишел Франко целенасочено е позиционирал действието в Акапулко, Мексико:

За мен беше шокиращо да открия, че градът, в които съм прекарарал толкова прекрасни лета в детските си години, се е превърнал в място, изпълнено с насилие.

А ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Нийл и Алис Бенет са съпрузи и заедно с порасналите си деца Колин и Алекса прекарват ваканцията си в Мексико, докато спешен инцидент не ги принуждава да съкратят престоя си в Акапулко. Когато един от тях нарушава реда в семейството, бълбукащото напрежение излиза на повърхността и всички усещат наближаващото сериозно сътресение…

Самюъл Ботъмли и Албертин МакМилан са в ролите на децата на семейство Бенет, във филма участват още Язуа Лариос и Хенри Гудман. Премиерата на филма в Щатите е в избрани киносалони и онлайн на 28 януари 2022 година.

Завиждаме на всички, които ще имат възможност да видят поредното впечатляващо (не се съмняваме!) изпълнение на Тим Рот!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *