Оказва се, че последният безумен трейлър на „Moonfall” от началото на ноември миналата година е бил само тийзър (очевидно нито времетраенето, нито какво показва рекламата са от значение – важно е как ще го нарече студиото) и сега Lionsgate представят „официален трейлър“, който според тях сигурно в най-голяма степен разкрива достойнствата на катастрофичния екшън, но за нас е поредното доказателство, че филмът ще е изтребител на мозъчни клетки в мащаб, непостигнат досега дори и от самия Роланд Емерих.

В „Moonfall” мистериозна сила изкарва Луната от орбитата ѝ около Земята и я запраща към неизбежен сблъсък с живота, такъв какъвто го познаваме. Бившият астронавт, понастоящем администратор в НАСА, Джо Фоулър (Хали Бери) е убедена, че знае какъв е ключът за спасението ни, но единствените хора, които ѝ вярват, са старият ѝ колега Брайън Харпър (Патрик Уилсън) и любителят на конспиративни теории К. С. Хаусман (Джон Брадли). Броени седмици преди катастрофата, противно на всякакви очаквания, групата неудачници стартира отчаяна невъзможна мисия в космоса. Те оставят хората, които обичат, и рискуват всичко само за да открият, че Луната не е това, което си мислим, че е…

Вижте новия трейлър.

Ако не бяха използвали някоя версия на „Bad Moon Rising“, щяхме да сме много разочаровани – ако има подходящ филм за тази песен, то това е „Moonfall”. И май това е всичко положително, което може да кажем за този трейлър. Нямаме нищо против от време на време да изключваме мозъците си за подобни филмови преживявания, а и каквито и брадви да ни е предлагал Роланд Емерих, ние сме му фенове и винаги гледаме на кино каквото ни предложи (и колкото и да ни боли после), но тук дори и разрушенията не успяват да ни спечелят. Ще се повторим като кажем, че всичко ни изглежда стерилно (даже евтино), подобно на „Денят на независимостта: Нова заплаха“ и далеч от по-ранните и за нас по-„реалистични“ вакханалии, които ни е предлагал германският режисьор.

Чудим се и дали остана голяма конспирация, която да не е засегнал? Май само кухата Земя остана – там обаче го изпревариха с „Годзила срещу Конг“.

moonfall_ver2_xlg moonfall_ver3_xlg

Режисьор на „Moonfall” е Роланд Емерих („Старгейт“, „Денят на независимостта“, „След утрешния ден“), който е и сценарист, наравно с Харалд Клозер („2012”) и Спенсър Коен („Extinction“), както и продуцент, отново редом до Клозер, с когото сътвориха „2012” и „10 000 пр.н.е.“. В ролите са Патрик Уилсън, Хали Бери, Джон Брадли, Майкъл Пеня, Чарли Плъмър, Кели Ю, Доналд Съдърланд и др.

Премиерата е на 4 февруари 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Докато гледах трейлъра си мислех: перфектният … нека повторя … АБСОЛЮТНО ПЕРФЕКТНИЯТ филм, който би паснал на Емерих и трябва да режисира е предистория на Джурасик Парк, където има само и единствено динозаври и в даден момент ставаме свидетели на тяхното изтребление. Кеф ти ефекти, кеф ти армагедони, кеф ти кървища … без никакви персонажи и излишни фекалии! BRING IT!