Черешката Роуз е в лапите на педофила Виктор

Виктор Салва е калифорниец, роден и израснал в консервативно католическо семейство. Разбира се, както неведнъж е ставало ясно, религиозната обремененост не само че не предпазва от зли и нечестиви помисли, ами дори може да ги усили. Биологичният баща на Салва рано изоставя семейството си, а дошлият на негово място пастрок е бил неприятен тип, който тормозел с алкохолизма и физическата си агресия околните. Вдъхновен от филми като “Челюсти” и очевидно желаещ да избяга от скапания си живот, Салва прави през 1986 г. първия си опит с кинокамерата – с нискобюджетния късометражен хорър “Something In The Basement”, който привлича вниманието на Франсис Форд Копола. Режисьорът на “Кръстникът”, който никога не е криел страстта си към жанра, дори дава едно рамо на изстрадалия младок, подпомагайки финансово следващите му проекти, включително и “Clownhouse”, който през 1989 г. се превръща в злополучния дебют на Салва в пълнометражното кино.

Пого и Пениуайз завиждат на Салва

Интересното е, че “Clownhouse” е слашър, експлоатиращ познатата тема за страха на децата от клоуни, а ироничното е, че самият Салва – само му погледнете отвратителната физиономия – някак напомня на реалното чудовище Джон Уейн Гейси, познат още като Пого (да, всички асоциации с Пениуайз са едновременно неоспорими и плашещи). Скандалът избухва, когато се разбира, че Салва е заснел и насилвал сексуално едно от децата-актьори на “Clownhouse” (12-годишният Нейтън Форест Уинтърс) по време на снимките на филма. Насилникът е осъден на три години затвор, излежава 15 месеца и е освободен за добро поведение. Макар дамгосан като педофил, престъпникът някак се отърсва от злополучния си имидж и пропълзява обратно в киното с “The Nature Of The Beast” (заглавието е някак саркастично). Днес галеникът на Копола има сравнително успешна кариера в Холивуд, работейки с някои от най-популярните имена в бизнеса. Сигурно сте гледали иначе съвсем приличните “Лунен прах” с Джеф Голдблум и “Jeepers Creepers” с Джъстин Лонг, но едва ли сте знаели за сексуалните забежки и за патологичните фетиши на техния автор.

Горната биографична тирада с хейтърски привкус е повлияна от новината на BD, че извратеното безгръбначно Салва започва през март снимките на поредния си ужас (надяваме се, че проектът няма да е ужас за никой от cast-а, особено за малолетните), а за една от основните роли е била поканена Роуз МакГоуън – бившата годеница на Мерилин Менсън, която се прослави умерено с ролите си в “Писък” и “Grindhouse”. Спокойно, Роуз, в безопасност си – хем си на годинки вече, хем си с вагина. Заглавието на проекта е “Rosewood Lane” и разказва за злобно хлапе, което тормози радио психолог из предградията на Ел Ей. Странно звучащ сюжет, без съмнение; още повече излязъл изпод мазните пръсти на някой, който малтретира деца – сигурно Салва подсъзнателно се чувства жертва, а не насилник? Не искаме и да знаем, но определено ни смущава фактът, че подобни хора получават субсидии и внимание. Въпросът е колкото правен, толкова и чисто философски. Да, мръсникът си е излежал присъдата, но заслужава ли социален и професионален толеранс при условие, че е унищожил живота и кариерата на едно дете и че педофилията се подтиска, но не се лекува?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. "Разбира се, както неведнъж е ставало ясно, религиозната обремененост не само че не предпазва от зли и нечестиви помисли, ами дори може да ги усили.'

    *****

    Fuckin' right!

  2. Ще се моля за вас момчета! 🙂 🙂 🙂

    Ще ви изготвя и по един хороскоп за да видя, какво ви очаква в следващите ви животи. 🙂

  3. Просто винаги ми е било интересно защо хората имат такава патологична нужда някой или нещо да им казва какво да правят…

  4. С риск тотално да сме off-topic ще кажа, че суеверието е остатъчен ефект на един от многото еволюционни механизми; ето малко инфо.

  5. Въобще в никакъв офф-топик не сте влезли/излезли 😉

    Защото циците на това момиче са sooooooooooooo out of ze Bible! 🙂

  6. @Влади Неколов

    Защото хората са прости, затова!!!

    @UZUMAKI

    Много е силно. Дай цунка! 🙂

    @legrandelf

    Damn right! 🙂