Стрийминг платформите обръщат специално внимание на испаноезичната публика – все пак именно испанският е вторият по разпространение език в света (след мандарин, който се говори от около 850 милиона души), официален е в 20 държави и основен за 329 милиона души (с 1 милион повече от английския). Сайтът за стрийминг съдържание Pantaya предлага достъп до програми и филми, пуснати в разпространение в Латинска Америка, както и до част от съдържанието на Lionsgate, което е дублирано на испански. Всички на териториите на САЩ и Пуерто Рико могат да използват разнообразието на сайта, а в глобален мащаб достъпът се осъществява чрез Prime Video на Amazon.

Именно на тази платформа – Pantaya, предстои да бъде представена за първи път новата поредица „Señorita 89“, подготвяна от сценариста и режисьор Лучия Пуензо („La Juaria“). Ето как изглежда драматичната история, в която са преплетени тайнственост и трилър елементи:

В продуцентския екип на мини-сериала са братята Пабло и Хуан де Диос Лараин, носители на „Оскар“ като продуценти на „A Fantastic Woman“ и чиито „Spencer“ е сред основните фаворити за големи награди тази година, а компанията, която отговаря за създаването на „Señorita 89“, е Fabula, като основните разпространители са Pantaya (САЩ), Starzplay (Испания) и Fremantle (останалите държави).

Историята, около която се развива сюжетът на поредицата, е за конкурса за красота Мис Мексико от 1989 година, в хода на който се разкрива ужасната реалност зад изкуствения блясък на състезанието. Съперничките са ентусиазирани при пристигането си в райското имение „La Encantada“, но в рамките на трите месеца ги очакват кошмарни изненади и шокиращи разкрития на мрачни тайни…

Заедно с трейлъра, в мрежата бе пуснат и официалният постер на сериала, на който е изобразена бляскавата корона – единствената цел, към която се стреми всяко от красивите момичета. За момента не можем да отличим някоя от тях, тъй като в кратките рекламни секунди е трудно да се акцентира върху героините, но за всички е ясно, че злите сили на задкулисните играчи, заговорници и „схемаджии“ тепърва ще влизат в действие и конкурсната надпревара ще бъде всичко друго, но не и честно състезание за оценяване на естествената женска кресота.

senorita-poster-20211231

Ролите са разпределени между Барбара Лопез, Леиди Гутиерес, Ксимена Ромо, Илзе Салас и др. Премиерата на първите два епизода на „Señorita 89“ е предвидена за 27 февруари 2022, ексклузивно по Pantaya. Имаме вяра в братята Лараин и не се съмняваме, че като продуценти ще направят всичко възможно тази поредица да се превърне в едно от интригуващите и драматични испаноезични предложения за ценители.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *