Може да изглежда странно един тийзър да „прелива“ извън обичайните 60 секунди, но в случая с настоящия първи анонс за „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore“ („Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“), WB трябва да си възвърнат фен-масата и най-вече вниманието ѝ, затова са решили да „напомнят“ какво представляваше в близкото минало манията по магьосническия свят на Хари Потър.

Двата филма, посветени на своеобразните умения на зоомага Нют Скамандър (Еди Редмейн), се радваха на (известен) интерес, благодарение на относителната близост (като премиерна дата) до финалът на сагата за Хари, то не бива да забравяме, че живеем в 20-ата година от премиерата на първия филм по творбите на Джоан Роулинг и вече са пораснали няколко поколения младежи, голяма част от които пет пари не дават за магии, вълшебства и фентъзи светове.

Трябва си по-сериозно вглеждане, за да откриете Мадс Микелсен, заменил перфектно вписалия се в магичната вселена Джони Деп, в ролята на могъщия черен магьосник Гелърт Гринделвалд. За щастие, след като ще става дума за тайните на Дъмбълдор, виждаме отново любимия ни Джъд Лоу като магьосника, разбира се – в по-свежата възраст, предхождаща познатите премеждия на Потър.

Още обнадеждаващи елементи в пъзела са автора на сценария Стив Клоувс (писателката Роулинг е само съавтор) и продължаващия ангажимент на режисьора Дейвид Йейтс. Те са се посветили на франчайза, за който се знае, че ще бъдат подготвени още части 4 и 5, но никой не повдига въпроса „кога“ – след навлизането на пандемичната реалност, вече не се правят (сигурни) прогнози за снимачни периоди и премиерни дати.

По повод новините, свързани с „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore“ – истински трейлър се очаква в понеделник, а тъй като филмът е във фаза „постпродукция“, премиерните дати са предвидени за 8 април (Великобритания) и 15 април 2022 (САЩ). 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.