Игра на тронове

Принципно следим всичко ново около мега-продукцията на НВО „Игра на тронове” – която в случай, че сте живели извън пределите на Земята през последните няколко години, е телевизионна екранизация на бестселърите на Джордж Р. Р. Мартин от сагата „Песен за огън и лед” – но в последно време пропуснахме едно две включвания, касаещи предстоящия трети сезон.

Повечето от ъпдейтите бяха под формата на тийзъри и видео-логове (може да ги видите по-долу), но имаше и любопитни новини, свързани с времетраенето на епизодите. За разлика от повечето телевизионни мрежи, HBО нямат условие за точно фиксирано времетраене на епизодите, с изключение на това, че не трябва да са под 50 и над 60 минути. Това дава известна свобода на „шоурънърите” Дейвид Бениоф и Дан Уайз, които този сезон са решили да ни зарадват с няколко допълнителни минути на епизод – дължината на по-голямата част от епизодите на втори сезон беше около 52 минути, докато в трети ще са около 56-57’, а със специалното разрешение на HBO, краят на сезона ще надвишава един час. Идеята е, че допълнителните минути ще са с обща дължина, колкото един цял епизод. Тоест, тази година получаваме 11 епизода, събрани в 10.

А сега вижте най-новия тийзър, в който триокият гарван ни отвежда от нашия модерен свят към този на Вестерос, както и вече споменатите видео-логове, запознаващи ни със сценографията и предизвикателствата в превръщането на книгите в сериал.

http://www.youtube.com/watch?v=RN7e_Oo0Bis

http://www.youtube.com/watch?v=f3y5aCWFuKo#!

http://www.youtube.com/watch?v=7VB0JA78wJ4

Премиерата на трети сезон на „Игра на тронове”, създаден по първата половина на третия роман от поредицата, озаглавен „Буря от мечове” (най-любимият ни от всички публикувани до момента), е 31 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *