Всички сме чували (и вероятно сме си правили) шегички за това колко красив е Брад Пит. Шегите идват лесно, когато това е пълната истина. Заради тях обаче понякога забравяме колко безобразно талантлив актьор е Пит и как ролите му рядко си приличат. Той вече няма нуждата да избира проекти заради вероятната им финансова стойност или интерес на публиката – толкова е популярен и обичан, че без съмнение ще има зрители за всеки негов филм, – което му позволява да участва в продукции, които предлагат някакво предизвикателство.

Сега ще си говорим за един такъв нов проект, който печели вниманието ни не само заради участието на Брад Пит, но и заради останалия творчески екип. Режисьор ще бъде харесваният от нас Джоузеф Козински, който е отговорен за визуалния спектакъл „TRON: Заветът“, както и за „Забвение” и предстоящия (многократно отлаган) „Топ Гън: Маверик“ в които работи с мегазвездата Том Круз, а продуцент пък ще бъде небезизвестният Джери Брукхаймър („Топ Гън“, „Скалата“, „Карибски пирати“, „Лоши момчета“, „Пърл Харбър“), което мигновено придава на филма характер на високюбюджетен блокбастър.

За сюжета на бъдещия филм не се знае много, освен, че ще бъде драма, свързана по някакъв начин с коли. За историята е допринесъл шампионът на Формула 1 Люис Хамилтън, който се включва и в продуцентския екип, което ни навежда на мисълта, че по всяка вероятност ще става дума, ако не точно за Формула 1, то поне за автомобилни състезания. Каквато и да е конкретната история обаче, изглежда, че в нея има нещо наистина специално, тъй като (по информация от множество източници) всички големи студия и стрийминг платформи се надпреварват (и наддават) за правото да разпространяват филма.

Както казахме, проектът има доста обещаващи елементи, но ние залагаме най-вече на Брад Пит. Както вече отбелязахме, той на такъв етап в кариерата си, че би се захванал само с истории, която има смисъл да бъдат разказвани – едновременно от социална гледна точка, но и чисто и просто от страна на доброто кино.

Ще следим внимателно развитието по темата и ще ви държим в течение. Ще си струва, усещаме го отсега.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *