Точно преди ден-два коментирахме фокуса върху „богаташите в Силициевата долина“ и как се подготвят разни сериали, които да разказват бизнес-истории на предприемчиви реални личности. Може би в светлината на разследванията, които се водят в момента по случая с „Theranos“, а и за да не изостанат от Showtime и тяхната сага, посветена на Uber, Hulu пуснаха първи официален поглед към подготвяната мини-поредица „The Dropout“, в която главните роли са поверени на Аманда Сейфрид и Навийн Андрюс.

Сюжетът на сериала е конструиран около все още продължаващия, печално известен случай с измамите от страна на бившата бизнес-дама Елизабет Холмс, основател и ръководител на „Theranos“, по настоящем ликвидирана технологична здравна компания. През 2018 година федерален съд предявява обвинение срещу Холмс и бившия висш оперативен кадър на „Theranos“ Рамеш Балвани по девет случая с измами, извършени по електронен път и два допълнителни случая със замислени и неприведени в изпълнение подобни измами, като те са включвали разпространение на кръвни тестове с фалшифицирани резултати към пациенти. С тези съдебни дела се поставя началото на края на „Theranos“ и Холмс, която може да се окаже с 20-годишна ефективна присъда. (А колко „по-чисто“ и то благодарение на човешката алчност и глупост, измамно за „потребителите“, е действала горе-долу по същото време „нашата криптокралица“ Ружа Игнатова…)

Вижте първите кадри от „The Dropout“, а веднага след тях ще откриете и официалния синопсис.

dropout_103_bd_05256rt dropout_107_bd_05267rt dropout_108_bd_01080rt dropout_106_md_04028rt

Пари. Любовна афера. Трагедия. Измама. Мини-сериалът на Hulu пресъздава историята на Елизабет Холмс и Theranos като невероятен сюжет, в който се преплитат амбиция и слава, а после всичко се проваля главоломно. Как най-младата в света милиардерка постига успеха си сама и как успява за отрицателно време да изгуби спечеленото?…

Допълнение към основната информация за поредицата са имената на нейния шоурънър Елизабет Мериуедър („New Girl“) и на режисьора Майкъл Шоуолтър („The Big Sick“). Той е един от изпълнителните продуценти на проекта, заедно с партньорката си от компанията Semi-Formal Productions – Джордана Молик. В екипа на изпълнителните продуценти са още Мериуедър, Лиз Хелдънс, Лиз Хана, Катрин Поуп, Ребека Джарвис, Виктория Томпсън и Тейлър Дън (прави впечатление предимно дамския състав на този екип, не мислите ли?!). Отговорни за реализацията на сериала са Searchlight Television и 20th Television.

Премиерата на „The Dropout“ по Hulu ще бъде на 3 март 2022 година с три стартови епизода, като всяка следваща седмица в стрийминг-платформата ще се появява по един нов епизод.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *