Фестивалът в Кан вече стартира и започнаха да изскачат доста любопитни неща – снимки, трейлъри, новини и т.н. – свързани с филми, които следим с интерес. Такъв е случаят с подготвяния от Александър Ажа, Уилям Лъстиг и режисьора Франк Калфун римейк на класическия слашър на Лъстиг от 1980 година „Maniac”, който изненадващо за нас присъства в официалната селекцията и бе представен с трейлър на сайта на фестивала.

Всъщност това не е първият ни поглед към филма. Вече сме виждали неофициални снимки, на които Илайджа Ууд, който изпълнява главната роля на психопат, се е развихрил като един убийствен Паганини, а преди няколко дни в интернет се появиха и няколко официални кадъра, които може да видите по-долу след трейлъра.

Имайте предвид, че във видеото, поместено на сайта на Кан, има асинхрон между картинката и звука и след намесата на колегите от First Showing, които са пооправили нещата, липсват няколко секунди от финала. (Update: Вече може да видите пълна версия на трейлъра, представен от Twitch)

Честно казано, изглежда ни доста интригуващо. Много силно ни напомня на ранния Де Палма, което може да бъде само и изключително в плюс на филма. Освен това, след „Sin City” сме убедени, че Илайджа Ууд може да играе психопат (особено като ги облещи тези зъркели) и сме сигурни, че ще има какво да ни предложи тук! С две думи, имаме надежди за този филм.

Ето и официалните снимки.

Maniac - Илайджа Ууд

Maniac - Нора Амезедер

Maniac

Режисьор на „Maniac” е Франк Калфун („P2”, „Wrong Turn at Tahoe”), сценарият е дело на Александър Ажа и Грегъри Левасюр, а в ролите ще видим Илайджа Ууд, Америка Оливо, Нора Амезедер, Лиан Балабан и др.

Премиерата на филма е в рамките на течащия вече фестивал в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Де Палма, че и Ардженто! 🙂 Ай лайк ит.

    PS Срамота е, но ще си призная, че не съм гледал оригинала на Лустиг. Време е да поправя грешката.