Обожаваме киното, обожаваме и Дейвид Финчър, затова за нищо на света не бихме пропуснали продуциран от него документален сериал, посветен на любимото ни изкуство и способността му да променя живота ни. Става дума за наскоро обявения „Voir“ на Netfix, представляващ поредица от визуални есета, които отдават почит на киното и разглеждат личната връзка, която всеки от нас изгражда с историите, които виждаме на големия екран.

В шест епизода Уолтър Чоу, Дрю МакУийни, Тейлър Рамос, Саша Стоун и Тони Зу (двама от тях познаваме като автори на страхотния, за съжаление вече недействащ YouTube канал за филмови видеоесета Every Frame a Painting) ще ни разкрият различните нюансите в създаването на един филм и как някои филми не само променят лицето на киното, позволявайки му да еволюира, но и как те променят тези, които ги гледат.

Основен партньор на Дейвид Финчър като изпълнителен продуцент на „Voir“ е Дейвид Прайър, който е правил документални видеа „Зад кулисите“ за филми като „Лоши момчета“, „Господар и командир: Далечният край на света“, „Капитан Филипс“ и много от проектите на самия Финчър, но когото познаваме най-вече като режисьор на сериозно недооценения „Кухия човек“, за който вярваме, че след време ще има култов статус. Тоест, още една причина да очакваме „Voir“ с огромен интерес.

Вижте трейлъра на поредицата.

Не си представяме да обичате киното и след този трейлър да не искате мигновено да потънете във „Voir“. Ако самата концепция и името на Дейвид Финчър не са ви достатъчни, за да се залепите пред екрана, едва ли има нещо, което можем да кажем, за да промените нагласата си. Ние нямаме търпение.

Премиерата на „Voir“ е на 6 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *