Пътища се пресичат, оформят се нови партньорства, странни конфигурации привличат погледа на продуценти в света на киното. Сериозните драматични истории, които Бен Стилър режисира и в които участва, както и появата на Кейт Бланшет в Marvel-блокбастър като „Тор: Рагнарок“ са сред предпоставките едно възможно ново сътрудничество да не изглежда странно и несъвместимо с представите ни за двамата творци. Именно те са се заели с римейк на една поредица от 60-те години на ХХ век – „The Champions“.

Общият проект на Бланшет и Стилър ще бъде пълнометражен филм. Според THR двамата ще участват заедно в научно-фантастичната и същевременно шпионска история за двама агенти на Обединените нации, които изведнъж се оказват притежатели на супер-сили и трябва да се справят с най-различни криминални типове. А освен, че Стилър ще бъде в ролята на единия борец за правда, той ще влезе и в ролята на режисьор на проекта. Ето какво казва Кейт Бланшет за него:

Отдавна исках да работя с Бен – режисьорът и актьорът. Той е един от най-многоликите и ангажирани режисьори, работещи в момента. Всеки, който може да направи „Zoolander“ и „Escape at Dannemora“, е творческа сила, с която трябва да се съобразяваме.

Стилър добавя, че отдавна е огромен почитател на Кейт и с присъщото му чувство за хумор репликира „Надявам се този проект да помогне на хората най-сетне да я вземат насериозно като актриса.

Междувременно и двамата в момента работят активно по различни проекти – Кейт бе ангажирана с „Улицата на кошмарите“ („Nightmare Alley”) на Гийермо дел Торо, филмова адаптация на видеоигра „Borderlands“, както и с „Tar“ на Тод Фийлд; Стилър действа по поредицата на/за Apple TV+ „Severance“. Научим ли подробности и/или премиерна дата за „The Champions“ – ще споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *