За целия свят е ясно, че може да очаква всичко от Кейт Бланшет. Безброй пъти сме повтаряли какъв невероятен хамелеон е, а със „забежки“ като „Тор: Рагнарок“ и „Бандитките на Оушън“ тя доказва, че може да изиграе практически всичко (не забравяме и „I’m Not There“ на Тод Хейнс, нали?). Сега великолепната австралийка с 80 заглавия в 30-годишната си филмография е решила да приеме предизвикателство от света на видео-игрите с новия филм „Borderlands“.

Очаква се филмовата адаптация на популярната игра на Gearbox Software да се разработи от Lionsgate. Variety информират, че Кейт Бланшет е в преговори и ако се окаже, че ще се включи в идеята – то тя ще поеме ролята на Лилит. Героите в тази история живеят в постапокалиптичен фентъзи-свят, изоставен от мега-корпорация, която няма нищо против населението да води непрестанни войни. Спецовете определят сюжета като „Лудия Макс“ с повечко научна фантастика. Бъдещата героиня на Бланшет е една от малкото жени, които са надарени със сили, отличаващи ги от останалите хора.

За адаптацията на „Borderlands“ отговаря Крейг Мейзин, познат като създател на „Чернобил“ за НВО, а режисьорските ангажименти ще поеме самият Илай Рот – което е добра идея, не сме засичали отдавна негови проекти в новинарския поток. Междувременно ние очакваме с нетърпение да видим Бланшет в „Nightmare Alley“ на Гийермо дел Торо, а който има желание да я проследи на малкия екран, може да потърси „Mrs. America“ на FX/Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Nightmare Alley“ e извънредно обещаващ проект, но и той падна жертва на вируса, снимките засега са прекратени 🙁