През изминалия уикенд се проведе събитието DC Fandome, на което от студиото пуснаха първи кадри от повечето им предстоящи филми като за нас, разбира се, най-важен беше новият трейлър на „The Batman“ – привидно по-добре вървящата част от техните самостоятелни супергеройски филми. Споделената вселена, в момента носеща заглавието Worlds of DC, която събира всички герои, които видяхме в „Лигата на справедливостта“, не е свързана с филма на Мат Рийвс.

Вселената обаче също се развива паралелно и трябва да си признаем, че в момента имаме повече въпроси, отколкото отговори, за това как, точно продължава тя. А много от тези въпроси са породени от филма, който все още не можем да повярваме, че съществува – „The Flash”. След истински епична драма въобще този филм да влезе в продукция, множество промени в екипа и идеите, в крайна сметка преди две години разбрахме, че Андрес Мушети („Мама“, „То“) ще режисира филма за Бари Алън. И ето че сега, макар че все още дори нямат достатъчно готови кадри дори за трейлър, започва да изглежда, че все пак филм съществува и той не просто ще е за Светкавицата – това е именно филмът, в който ще видим Майкъл Кийтън да се завърне като Батман.

Какво знаем досега за „The Flash”? Сценарият е написан от  Кристина Ходсън и до някаква степен е вдъхновен от култовият комикс „Flashpoint“, в който Бари се връща назад във времето, за да спаси майка си, но това създава неочаквани последствия за времевата линия. По всичко изглежда, че историята на филма няма да следва точно сюжета от комикса, но е явно, че ще се говори за способността на Светкавицата да прескача между различни времеви линии и алтернативни вселени, което всъщност ще ни даде възможността да видим вероятно последното появяване на Бен Афлек като Батман и едновременно да видим отново Кийтън в иконичния костюм.

Вижте първите кадри сега:

Филм има, вече сме сигурни, снимат го. Виждаме интересни елементи като присъствието сякаш на двама Бари Алън-овци, но Кийтън със сигурност е най-интересното нещо. Дали това всъщност няма да изиграе лоша шега и да отнеме вниманието от Светкавицата в собствения му филм предстои да разберем. Друг въпрос е как точно това ще се отрази на останалите филми, които все още се водят поне свързани – вторите части на „Шазам“ и „Аквамен“, ако времевата линия на вселената се е променила, как така техните са си същите? Донякъде може би нечестно, но успехът на този филм ще зависи не само от него сам по себе си, но и от влиянието му върху останалите.

The Flash” е режисиран от Андрес Мушети по сценарий на Кристина Ходсън (“Birds of Prey”). В главните роли са Езра Милър, Саша Кейл, Киърси Клемънс, Рон Ливингстън (който заменя Били Крудъп като бащата на Бари), Марибел Верду и Майкъл Кийтън.

Премиерата е насрочена за 4 ноември 2022г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. С много по-голямо желание очаквам този филм, отколкото новия Батман.
    Малко ми писна от DC претенциии, ау ние сме страшни, ние сме дарк, ние сме реални.
    Правиш комикс филм – ми направи комикс филм!
    Тим Бъртъновите Батмани > Нолановите Батмани

  2. Единственият пpедстоящ DCEU филм, който сигурно бих гледал на кино. Въпреки нетърпимия Милър.

  3. Ясно е, че ще се гледа, но когато поддържащия герой открадва светлината на прожекторите от главния – not good. И все пак – Кийтън, бейби. Там сме!

  4. Езра Милър е идиот, обаче от този филм очаквам много големи изненади! Освен това мащабът на този филм ще е много по-голям, отколкото доста хора очакват! Като епика ще се доближава до Авенджърите или до Justice League(разбира се, на Снайдър)!