Джоди Уитакър се завръща в края на месеца за своя финален сезон в ролята на първото женско превъплъщение на популярния пътешественик във времето Докторът. Шоурънър продължава да е Крис Чибнал, за които това също ще бъде последен досег до вселената на обичания персонаж.

Тийзърът, който видяхме през лятото, ни обеща най-голямото приключение до момента. Сега вече нещата са много по-ясни и виждаме защо това е така. Дали наистина обещанията ще бъдат изпълнени, предстои да разберем, но едно е сигурно – последният сезон на Джоди Уитакър ще бъде и най-краткият в цялата история на сериала. „Doctor Who: Flux”, както е озаглавена новата част, ще бъде само шест епизода, но за сметка на това ще разказва една цялостна история.

Преди да продължим вижте и самата реклама:

Може да са само шест епизода, но се очертават доста препълнени. В тези кратки шейсет секунди откриваме множество познати злодей от миналото на Доктора. Говорим за Sontarans, Ood, Cybermen, Weeping Angels, само Далеците липсват, но те все пак се появиха в коледния специален епизод и сигурно са решили да ги пропуснат сега. Надяваме се, че Крис Чибнал не е прекалил като е наблъскал един тон персонажи и история, която ще пренасели тези шест серии до излишен предел.

Все пак, макар това да е последният сезон и за двамата споменати по-горе, няма да е последната ни среща с Джоди и нейния Доктор. Тя ще бъде изпратена подобаващо през 2022 година с два допълнителни епизода и един филм, в който ще можем да видим и превръщането ѝ в следващата итерация на персонажа. На този етап BBC мълчат и пазят в тайна името на актьора или актрисата, който или която ще поеме щафетата от Уитакър.

Ръсел Т. Дейвис
Ръсел Т. Дейвис

Бъдещето на „Doctor Who” обаче се очертава изключително светло, защото през миналия месец се появи новината, че Ръсел Т. Дейвис ще се завърне като шоурънър на следващия сезон през 2023 година. Ако това име не ви говори нищо, най-вероятно не сте кой знае колко големи фенове на сериала. Дейвис е главен виновник за съживяването на поредицата през 2005 година след дълга „почивка”. Той беше на чело на продукцията през първите пет години, след което Стивън Мофат го замени.

Стискаме палци да видим най-после нещо качествено. Новият тринадесети сезон на „Doctor Who: Flux” отново е под надзора на Крис Чибнал. В ролите се завръщат Джоди Уитакър и Мандип Гил като Доктора и Ясмин респективно. Мястото на Тошин Кол и Брадли Уолш ще бъде запълнено от Джон Бишъп като Дан.

Премиерата е насрочена за 30 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *