Мина повече от половин година от специалния традиционен коледен епизод на „Doctor Who”. Феновете не спираха да искат информация за предстоящия тринадесетисезон на новите приключения на Доктора, но Крис Чибнал и BBC пазеха ревностно мълчание. За щастие на всички това мълчание най-после беше нарушение. Отново благодарение на изминалия през последния уикенд виртуален Comic-Com имаме възможност да видим кратък тийзър, който да ни представи какво ново ни очаква, както и да зърнем за първи път новия придружител Дан (Джон Бишъп).

Припомняме ви, че във въпросната бонус серия през декември Греъм и Раян се сбогуваха с Доктора и се върнаха към нормалния си живот на Земята. От доста време не се беше случвало придружители да си заминат толкова… спокойно. Двамата не получиха кой знае какви стори аркове или специално отношение, подобно на много от предишните пътешественици. Това обаче не е толкова важно сега.

Вижте и краткия тийзър, който ни обещава, че това ще бъде най-голямото приключение на Доктора до този момент:

Тези кадри са прекалено малко, за да може да се придобие някаква представа. Лошото е, че след последните сезони става доста трудно човек да събере дори малко надежда за нещо добро и качествено. Разбира се, всеки път си казваме, че нещата едва ли могат да станат по-зле, но Крис Чибнал успява да ни изненада. Интересно ни е какво ли е сътворил след финалните епизоди на сезон 12 и разкритията там. Дали тези истини ще окажат ефект при бъдещи инкарнации или ще потънат в забвение, освиркани от феновете?

Любопитен факт, който шоурънърът сподели по време на виртуалния панел, е, че този сезон за първи път ще проследи една цялостна история. Епизодите ще бъдат свързани в една огромна стори арка и няма да бъдат самостоятелни като преди. Формат, познат на по-старите почитатели на шоуто, от времето на първите Доктори. Макар тук да е в малко по-голям мащаб.

Следвайки логиката на предишните три превъплъщения на пътешественика във времето, вчера беше потвърдено, че това ще е последната поява на Джоди Уитакър. Всички предишни актьори, с изключение на Кристофър Екълстън, получиха по три сезона, а това е номер три за първия женски Доктор. Заедно с Уитакър, „Doctor Who” напуска и Крис Чибнал. Ще видим в каква посока ще тръгнат BBC за бъдещето на шоуто.

Финалните надписи на рекламата обещават, че сериалът ще се завърне по-късно тази година, което предполага есенна премиера. Надяваме се да ни изненадат дори по-рано.

Новият тринадесети сезон на „Doctor Who” отново е под надзора на Крис Чибнал. В ролите се завръщат Джоди Уитакър и Мандип Гил като Доктора и Ясмин респективно. Мястото на Тошин Кол и Брадли Уолш ще бъде запълнено от Джон Бишъп като Дан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Като изключим горния коментар, който няма нищо общо, Чибнал и Уитакър потвъдиха, че през 2022 година ще има няколко спешъла, последният с дължината на филм… след това ще си ходят. Усещам как ще развива идеята си за timeless child и тотално ще ебе майката на митологията 😀

  2. Silentium, човекът е написал: ‘Лошото е, че след последните сезони става доста трудно човек да събере дори малко надежда за нещо добро и качествено….’
    Аз му обаждам: ей т’ва е отсекъде – слагам линк, ‘сичко – – – ГледАл съм го – гаранция Франция –
    Белким му върна надеждата, радостта дори (дет’ се казва) пред малкия екран …

    Само за справка, ако позволиш: коя е майката на Митологията ?