Ни най-малко не се свеним да кажем, че въпреки огромното ни разочарование от „Wrath of Man“, все пак си имаме слабост към Гай Ричи и продължаваме да стискаме палци, че всеки негов нов филм ще бъде, ако не като първите, то поне истински забавен и развличащ без да ни убива мозъчните клетки.

Следващият му филм, който ще се опита да покрие тази висока летва, си има ново заглавие – досега говорехме за него като за „Five Eyes“, но сега е прекръстен на „Operation Fortune: Ruse de guerre“. Първата част от заглавието е свързана с главния герой – Орсън Форчън, в чиято роля ще видим дървото Джейсън Стейтъм. Френската фраза пък се превежда буквално като „трик на войната“ и обикновено се използва, за да опише някаква хитрост, с която някой успява да спечели битка, вместо с традиционна военна мощ (мислете си за троянския кон, такъв тип неща).

Това, което знаем за момента за сюжета е, че бившият MI6 Агент Форчън се присъединява към международната организация Five Eyes, за да спрат заедно разпространението на оръжие за масово унищожение. Сега вече имаме и пълен официален синопсис, който ни разкрива една идея повече.

Супер шпионинът Орсън Форчън трябва да открие и спре продажбата на смъртоносно оръжие, което в момента е в ръцете на милиардерът оръжеен брокер Грег Симъндс (Хю Грант). Форчън ще трябва да работи против волята си с някои от най-добрите агенти на света (Обри Плаза, Кери Елуес, Бъгзи Малоун) и дори да привлекат към каузата си най-голямата холивудска звезда (Джош Хартнет), за да извършат мисията си под прикритие из целия свят и да спасят планетата.

Въпреки реалната ни неприязън към Джейсън Стейтъм, в този синопсис има достатъчно неща, които ни звучат забавни и сякаш препращат към други филми на Ричи, така че отново да си позволим да сме заинтригувани. Хю Грант с истинско удоволствие ще го гледаме отново в злодейска роля под ръководството на Ричи след прекрасното му представяне в „Джентълмените“ (където Бъгзи Малоун също играеше). Там историята в крайна сметка беше маркирана от идеята за правенето на филми и ето че сега Ричи отново със сигурност ще има какво да каже за Холивуд, включвайки „най-голямата холивудска звезда“ в шпионското си приключение, в чиято роля подходящо е кастнал Джош Хартнет, някога спряган наистина за холивудски любимец, макар че това никога не се сбъдна.

ofp20211011

Operation Fortune: Ruse de guerre” е режисиран от Гай Ричи по сценарий написан от него, Айвън Аткинсън и Марн Дейвис. Ще се оглеждаме скоро за първи кадри.

Премиерата е насрочена за 21 януари 2022г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *