Много бихме искали колкото се може по-бързо да забравим, че „Последният дуел“ е дело на Ридли Скот и затова сме отправили взор, пълен с надежди, към неговия следващ филм – „Домът на Gucci“ („The House of Gucci“).

Както вече имахме възможност да споделим, Адам Драйвър беше единственото сполучливо попадение в рицарската протяжна сага, посветена на специален #metoo акцент към края на Средновековието. И сякаш да балансира жестокостта у човешкия род (по принцип), следващата тема е за жена в злодейска роля. Хубаво е, че Драйвър е сигурното присъствие в тези два последователни проекта на Скот. И тъй като помним колко втрещени бяхме миналия път при появата на Джаред Лето, сега очакваме с нетърпение нови изненади. А също и „развихряне“ на Лейди Гага.

That’s it, baby! „Gucci is what I say it is. It’s not a woman’s name.

Точно както предположихме, така и ще се получи – все повече нещата изглеждат така, сякаш Стефани Германота владее положението чрез своята амбициозна, екстравагантна, съблазнителна и крайно решителна героиня. Ако ще се целиш високо, трябва да си готов да платиш цената на всяко по-„нестандартно“ решение, което ти хрумне. За незапознатите с трагичната история ще напомним, че Реджиани наема убиец, който застрелва съпруга ѝ Маурицио Гучи (в ролята е Адам Драйвър) четири години след официалния им развод, а тя самата е осъдена на 29 години затвор, 18 от които са излежани с ефективна присъда; освободена е за добро поведение през октомври 2016. Гласуваме с две ръце за Лейди Гага и за авторитарния образ, който създава, като отново обръщаме внимание на любопитния подход към кастинга на филма – великолепни актьори, в предизвикателни образи, забъркани в екшън-трилър с убийствена развръзка. Какво повече може да си пожелаем? Да, дядо Ридли Скот да се окаже в (по-)добра форма зад камерата.

Важно е да се подчертае отново, че Лейди Гага работи продължително и с изключително внимание върху образа на Патриция Реджиани, благодарение на достъпа до много документално заснети кадри и книги, описали живота на семейство Гучи. Конкретно сюжетът на филма е разработен по книгата на Сара Гей Фордън „The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed”. Освен Лейди Гага и Адам Драйвър, във филма ще видим още Ал Пачино като Алдо Гучи, Джеръми Айрънс като Родолфо Гучи, Джак Хюстън като Доменико де Соле, Рийв Карни в ролята на Том Форд, Салма Хайек като ясновидката Пина Ауриема, Джаред Лето в ролята на Паоло Гучи!

Сценарият на „Домът на Gucci“ („The House of Gucci“) е дело на дебютанта в пълнометражното кино Роберто Бентивеня и Беки Джонстън („Under the Cherry Moon“, „The Prince of Tides“, „Seven Years in Tibet”). Зад камерата е дългогодишният сътрудник и оператор на сериозен брой от филмите на Ридли Скот – Дариуш Волски. Продуценти са Ридли и Джанина Скот, Кевин Уолш и Марк Хъфам.

Българската премиера е на 26 ноември.

house-of-gucci-new-poster-adam-driver house-of-gucci-new-poster-lady-gaga house-of-gucci-new-poster-al-pacino house-of-gucci-new-poster-jared-leto house-of-gucci-new-poster-jeremy-irons

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *