Ридли Скот действа като истински терминатор – буквално дни след излизането на трейлъра на „Последният дуел“ е в готовност да представи следващия филм от внушителната си филмография – предизвикателния „Домът на Gucci“ („The House of Gucci“), за който не сме споделяли новини има-няма почти година. Снимките са били реализирани от февруари до май 2021 година в различни части на Италия, а хипотетичната премиерна дата за Щатите е към края на годината. Няма защо да се бави сър Ридли, защото нейде по това време – да е жив и здрав – ще навърши 84 (рожденият му ден е на 30 ноември), а има още четири режисьорски проекта, анонсирани като „works in progress“ с перспектива – близкото бъдеще.

Вижте как се справят Лейди Гага и Адам Драйвър с ролите на „фешън икони“.

Уау – тази Патриция е истинска, силна, свободомислеща жена, която не се интересува от условностите, и сме сигурни, че ще научим много повече за „огнения“ ѝ характер от историята, подготвена от този уникален екип. И без да бяха слагали специалните „оскарови“ надписи знаем кой на какво е способен, а под ръководството на сър Ридли Скот драматичните обрати, предателства и взаимни отмъщения ще бъдат оформени в една гигантска мозайка, която ще ни очарова и прикове към екрана. Нямаме търпение за филма – атмосферата на последните десетилетия на ХХ век просто струи от секундите на трейлъра; сигурни сме, че Лейди Гага ще направи поредната си феноменална роля – този път на измамена бивша съпруга, която жадува отмъщение, а Адам Драйвър доказа категорично в последните години, че е един от най-талантливите актьори на своето поколение. Царственото присъствие на Джеръми Айрънс (в ролята на бащата на Маурицио) и Ал Пачино (като чичото, поставен от основателя на модна къща „Гучи“ начело на семейния бизнес) са очаквани от всички, но определено най-феноменалната трансформация, която е наистина поразителна (подобно на много негови роли от миналото, и съвсем неслучайно е носител на „Оскар“!), е на Джаред Лето в ролята на Паоло Гучи, син на Алдо и братовчед на Маурицио. Жестока комбинация на таланти е успял да събере Ридли Скот – и след това, което виждаме в трейлъра на най-новия му филм, нямаме нужда от ясновидски способности, за да предвидим всевъзможни номинации догодина.

Освен страхотната филмова история, която ни очаква, се очертава и зрелищна „битка“ на интереси – поне така изглежда от официалните изявления на различни представители на фамилия Гучи през пролетта на 2021. След като Патриция Реджиани заявява, колко много харесва Стефани Германота (Лейди Гага) и я определя като „гениална“, в едно интервю пред италианските медии тя заявява, че е „възмутена“ от липсата на контакт с актрисата. По-късно става ясно, че продуцентите на филма са държали Гага да не се среща с Реджиани, защото по никакъв начин не искат да се асоциират с каквато и да било подкрепа на извършеното ужасно престъпление (за онези, които не са наясно – Реджиани наема убиец, който застрелва съпруга ѝ четири години след официалния им развод, а тя самата е осъдена на 29 години затвор, 18 от които са си ефективна присъда, освободена е за добро поведение през октомври 2016). Създателите на филма обръщат внимание на факта, че Лейди Гага е работила върху образа с много документално заснети кадри и книги, описали живота на Реджиани.

От името на семейство Гучи пък през май 2021 взима думата втората братовчедка на Маурицио – Патриция, която заявява, че са „истински разочаровани“ от филма.

Те крадат идентичността на едно семейство, за да осигурят приходи за системата в Холивуд. Нашето семейство има право да съхрани поверителната информация, която е важна за нас. Може да говорим за всичко, но все пак съществуват граници, които не бива да бъдат прекрачвани.

Според Патриция трите най-важни съображения, които пораждат семейното възмущение, са липсата на контакт с Ридли Скот, неточностите в книгата, върху която се базира филмът, както и изборът на много добри актьори за ролите на хора, които не са свързани с убийството. Все пак семейство Гучи ще реши какъв да е „курсът им на действие“, след като гледат готовия филм. Тръпнем от любопитство дали не ни очаква сериозен скандал между кинаджии и дизайнери! И междувременно ви представяме официалните постери на „Домът на Gucci“.

house_of_gucci_ver5_xlg

house_of_gucci_ver4_xlg

house_of_gucci_ver3_xlg

house_of_gucci_ver2_xlg

house_of_gucci_xlg

Каква чаровна невинност (и сурова твърдост) излъчват новите сини очи на Адам Драйвър!

Напомняме, че сюжетът на „Домът на Gucci“ („The House of Gucci“) е разработен по книгата на Сара Гей ФордънThe House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed”, която се очаква на българския пазар през есента под шапката на Ciela. Сценарият на филма е дело на дебютанта в пълнометражното кино Роберто Бентивеня и Беки Джонстън („Under the Cherry Moon“, „The Prince of Tides, „Seven Years in Tibet”). Зад камерата е дългогодишният сътрудник и оператор на сериозен брой от филмите на Ридли Скот – Дариуш Волски.

Освен Лийди Гага и Адам Драйвър, във филма ще видим още Ал Пачино като Алдо Гучи, Джеръми Айрънс като Родолфо Гучи, Джак Хюстън като Доменико де Соле, Рийв Карни в ролята на Том Форд, Салма Хайек като ясновидката Пина Ауриема, а както стана ясно и от трейлъра, и от фамозните постери – Джаред Лето е аб-со-лют-но неузнаваем в ролята на Паоло Гучи! Продуценти на филма са Ридли и Джанина Скот, Кевин Дж. Уолш и Марк Хъфам.

Българската премиера на филма е предвидена за 26 ноември. В Италия са си оставили малко повече от седмица „аванс“ – може би в очакване на официалната реакция от страна на семейство Гучи?! Ние пък вярваме безрезервно на Ридли Скот и особено на избора на актьорите за двете главни роли!

domyt-na-guchi-sara-g-fordyn

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *