Something wicked this way comes.

Предстоящият „The Tragedy of Macbeth“ е сред най-любопитните и очаквани проекти тази година. Той е дело на Джоел Коен, който за първи път в кариерата си работи като режисьор и сценарист без своя брат и дългогодишен творчески партньор Итън. Както подсказва заглавието, става дума за нова интерпретация на една от най-известните и важни пиеси на Уилям Шекспир „Макбет“, а в ролите на съпрузите заговорници влизат Дензъл Уошингтън и Франсис Макдормънд.

И ако имената на Коен (било то и в солов вариант), Шекспир и тези на двама от най-добрите актьори на нашето време не са достатъчни, за да привлекат внимание към филма, то първият тийзър трейлър определено го прави и поне според нас свидетелства, че „The Tragedy of Macbeth“ ще бъде истинско произведение на изкуството. Вижте.

Изглежда страхотно. Ако все още „The Tragedy of Macbeth“ не е в списъка ви със „задължителни“, не виждаме какво въобще можем да кажем, с което да променим нещата, затова няма и да опитваме. Отбелязваме, че страхотната визия е дело на оператора Бруно Делбонел („Невероятната съдба на Амели Пулен“), който е работил с братята по сегмента им в антологията „Париж, обичам те!”, както и по „Истинският Люин Дейвис“ и „The Ballad of Buster Scruggs“. Нямаме търпение.

Вижте и един любопитен постер.

gmp20210922

Режисьор и сценарист на „The Tragedy of Macbeth“ е Джоел Коен, който е и продуцент, наравно с Франсис Макдормънд и Робърт Граф. В ролите освен Дензъл Уошингтън и Франсис Макдормънд ще видим Кори Хоукинс, Брендън Глийсън, Хари Мелинг, Моузес Инграм, Шон Патрик Томас, Стивън Руут и др.

Премиерата на филма е на 25 декември в избрани киносалони, а от 14 януари ще бъде достъпен на Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments