Няма и дни след премиерата на дългоочаквания „The Card Counter” на фестивала във Венеция, който се радва на изключително силни първи отзиви, а ние вече знаем и какъв ще е следващия проект на Пол Шрейдър. Иконичният сценарист и режисьор явно едва е дочакал световната премиера на филма си с Оскар Айзък и ето, че обявява и започва работа по нов проект с друг впечатляващ актьорски екип.

Става дума за „Master Gardener”, който разказва за отдадения градинар Нарвъл Рот, който отдадено се грижи за градината на красиво имение и угажда на всяка прищявка на вдовицата, собственичка на имението – госпожа Хавърхил. Когато богаташката заръчва на градинаря да се грижи и да обучи като чирак нейната племенница Мая, отдавна заровени проблеми от тъмно минало ще се завърнат да витаят над тях.

В ролята на градинаря ще видим Джоел Еджертън, а като вдовицата – Сигорни Уийвър, което като комбинация ни звучи повече от прекрасно. Еджертън е изключително разнообразен актьор, който обикновено поема сложни и не напълно праволинейни роли, заради което смятаме, че тук ще пасне идеално като отдаден на детайла и красотата мъж, който обаче вероятно не е просто това, за което се представя. Сигорни Уийвър пък е съкровище и в последните години се установи и се оказва доста често именно в ролята на богата и властна дама, на която всички трябва да се подчиняват.

Веднага се вижда как тематиката, която занимава Пол Шрейдър от години – за мъж, който е добър в професията си и уж просто иска да си върши работата, но се оказва, че миналото му няма да го остави, ще бъде на показ и тук. Самият Шрейдър обаче казва, че този филм ще е малко по-различен:

Когато идеята първоначално се зароди, беше един от редовните ми мъже главни герои, но после тези две жени се намесиха и се превърна в нещо много по-сложно и уникално.

Със сигурност звучи интригуващо и без съмнение няма да го пропуснем. Въпреки че още не сме имали възможност да гледаме „The Card Counter”, по всичко личи, че Шрейдър е в нова силна серия и трябва да се случи някоя сериозна спънка, за да изгуби пълното ни доверие.

Засега не е обявено кога ще започне продукцията, но ще се ослушваме внимателно, особено за това коя млада актриса ще влезе в ролята на племенницата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *