Робин Райт в „House of Cards” на Netflix
Робин Райт в „House of Cards” на Netflix

Колкото повече се увеличават шансовете бившата „първа дама” да стане първата жена-президент в историята на Съединените Щати, толкова по-интересно би било за публиката да проследи една телевизионна поредица за прочути президентски съпруги. Именно по такава идея работи в момента прекрасната Робин Райт, която порази всички почитатели на стойностните телевизионни проекти с ролята си в „House of Cards” на Netflix, редом до уникалния Кевин Спейси, именно като негова „първа дама”. Тя ще се наеме да режисира и продуцира телевизионна адаптация на бестселъра „First Women: The Grace & Power of America’s Modern First Ladies”, чиито автор е Кейт Андерсън Броуър. Книгата представлява интимен поглед към живота (и трудните моменти) на президентските съпруги от Жаклин Кенеди до Мишел Обама.

Deadline съобщават, че в идеята ще се включи и Рийз Уидърспуун чрез продуцентската си компания Pacific Standard, ще се присъедини и компанията Anonymous Content, а Райт ще бъде изпълнителен продуцент на поредицата и ще режисира пилотния епизод (тя дебютира и има опит със седем епизода от „House of Cards”). Богатият материал в книгата на Броуър дава възможност за широка интерпретация, като по един (или няколко) епизода могат да бъдат посветени на всяка една от десетте съпруги, а Райт има шанс да привлече доста известни и талантливи актриси с предложение за интересни роли.

Поредицата все още си няма канал, който да се ангажира с излъчването й, но сме сигурни, че това лесно и бързо ще се промени – нищо чудно НВО или Netflix да се „полакомят” за подобен сигурен за рейтинга проект. А ето какво може да се открие като допълнителна информация в обемния официален синопсис на книгата:

Една от най-подценяваните – и предизвикателни – позиции в света е на първа дама на Съединените Щати – тя трябва да бъде всичко: вдъхновяващ водач със собствен поглед в бъдещето; умен и схватлив политик, с умения да предусеща и преборва коварните промени в „климата” във Вашингтон; съпруга и майка, способна да функционира под постоянно наблюдение и с мерки за сигурност; и умел изпълнителен директор, отговорен за лесното и спокойно протичане на безкрайните и безбройни специални събития и приеми в Белия дом.

Бившият кореспондент на президентската институция Кейт Андерсън Броуър включва в увлекателната си картина голям брой недокументирани, откровени и искрени източници – от персонала в домакинството и секретарите ан държавните глави до техни приятели и политически съветници, а целта й е една – да разкаже историите на десет влиятелни жени, които последователно влизат в ролята на „първа дама” от 1960 година до наши дни…

Броуър представя един вътрешен поглед към тази група от забележителни привилегировани жени – Жаклин Кенеди, Лейди Бърд Джонсън, Патрисия Никсън, Бети Форд, Розалин Картър, Нанси Рейгън, Барбара Буш, Хилъри Клинтън, Лора Буш и Мишел Обама. Някои от историите са способни да разтопят сърцата на зрителите, други са шокиращи и трагични; представени са техните политически кръстоносни походи, както и съперничествата им с влиятелни фигури във Вашингтон, а също и приятелствата им с други „първи дами”, както и публичните и лични взаимоотношения с техните съпрузи. Авторката на книгата предлага и обстоен разказ за за една от най-обсъжданите сред първите дами – Хилъри Клинтън, като се поставя въпросът дали нейните бурни години в Белия дом могат да ни кажат нещо повече за собствуната й, историческа президентска кампания… и какъв точно ще бъде живота, ако нацията всъщност се сдобие с „пръв съпруг”…

Прям, откровен и искрен, този първи биографичен разказ за модерните съпруги на президенти разкрива живота нагоре и надолу по стълбите на най-влиятелния дом в света, който се намира на 1600 Pennsylvania Avenue.

Знаем, че трябва, но не се вълнуваме особено от това дали Хилъри Клинтън или Доналд Тръмп ще поемат „руля” на САЩ. Но е логично, въпреки че надали има съмнение, да кажем, че сме любопитни да видим как се справя с режисурата и на този проект Робин Райт. И надали има някой, на когото да не му се гледа тв-поредица, посветена на супер-героини, каквито (сигурно) са президентските съпруги. Да видим кога.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *