В опит да си „разчистим сметките“ с няколко новини, които така и не успяхме да представим своевременно на вниманието на киноманите, пристига и тази, свързана с Disney-поредица, посветена на легендарния герой Зоро. Главно действащо лице в проекта ще бъде Уилмър Валдерама („Charming“, „That ’70s Show“), който ще влезе в ролите на изпълнителен продуцент и на главния иконичен образ – Дон Диего де ла Вега, създаден преди 102 години от автора на крими-истории Джонстън МакКъли.

Доста отдавна не сме чували нищо по адрес на идея за възраждане на Зоро – последно се бяхме ентусиазирали преди около 5 години, когато се говореше за ангажимента на Гаел Гарсия Бернал с този герой. Подготвяният нов сериал на Disney ще следва поредицата на ABC с участието на Гай Уилямс, съставена от 78 епизода по половин час, които са се излъчвали между 1957 и 1959 година, а в началото на 60-те години са показани четири допълнителни епизода по 60 минути, с които поредицата е приключила.

Ето какво споделя за максирания отмъстител и защитник на онеправданите президента на Disney ТВканала, Айо Дейвис:

Решили сме да пресъздадем една класическа история на Disney като сюжет, който се развива в миналото, в градчето Pueblo de Los Angeles, но разказът ще бъде оформен като модерна телевизионна новела: с богато оформени съвременни персонажи и отношения, които се развиват на фона на екшън, драматични обрати, изпълнени с напрежение и – разбира се – ще присъства чувството за хумор на оригиналния, иконичен образ на Зоро. Уилмър споделя нашата убеденост, че поредицата трябва да отразява интересното и богато многообразие, характерно за човешките отношения, и очакваме да реализираме заедно една адекватна в културно отношение и забавна история, с привлекателни герои, които ще бъдат интригуващи за няколко поколения.

Любими са ни подобни помпозни изявления! А Уилмър Валдерама добавя към това и своето убеждение, че героят му може да служи като вдъхновение за хората с испаноезично потекло:

Когато пораствах, Зоро беше най-важният персонаж, който ми повлия – като „латино“, аз усещах, че мога да бъда истински герой. Вече като възрастен и творец, който разказва истории, аз имам отговорност към сюжетите – да помагам те да оживяват пред публиката. За мен ще бъде сбъдната мечта да видим отново Зоро на екран!

Все още няма конкретна хронология, свързана с този нов Зоро – не се знае кога започват снимките, нито кога предвиждат да бъде готов, но предполагаме, че ще искат да го задвижат бързо, за да не ги изпревари наскоро обявеният проект за „женски Зоро“ сериал на CW, в който е замесен Робърт Родригес. Но за него ще си говорим друг път.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чакайте сега – мъжки Зоро по Дисни и женски Зоро по CW? Много Зоровци, много нещо – по един за всеки пол. Сега ще писнат трансджендърите, че за тях няма…