rosario-dawson

Не в много далечното минало доминиращите в индустрията Disney всекидневно обявяваха бъдещите си планове за още и още игрални версии на обичани анимационни класики. Пределно ни е ясно, че това е компания, чиято цел отдавна не е просто да създава качествени проекти, които да се харесват на малки и големи, а по-скоро клони към колко неоригинални продукции ни трябват за да държим монопола. След разтърсването на индустрията от пандемията и провалът на „Мулан“ Disney отново поглеждат към другата им работеща „машина за пари“, а именно филмите, базирани на атракции в Дисниленд. Дааам, доброто представяне на „Круиз в джунглата“ тази година явно е дало надежда на компанията, че е възможно да повторят успеха на „Карибски пирати“ и по-рано тази година обявиха намерението си да направят нова адаптация на „Haunted Mansion” – къщата на ужасите в увеселителните им паркове, както и един не дотолкова запомнящ се филм с Еди Мърфи. Преди дни стана и ясно, че актрисата Розарио Доусън ще се присъедини към вече звездния състав в неконкретизирана роля.

Още нищо не се знае за сюжета, който засега е добре пазена тайна, освен факта, че ще е съвсем свеж поглед върху познатата история на атракцията и също, че няма да се придържа плътно към сюжета на филма от 2003 г. В актьорския състав вече фигурират и други известни имена като Оуен Уилсън, Тифани Хадиш и Лакийт Стенфийлд.

Преди повече от десетилетие „Haunted Mansion” трябваше да бъде режисиран от самия Гийермо дел Торо, но сега филмът е в ръцете на друг – Джъстин Симиен. Това далеч не е единствения предстоящ Disney проект за Симиен – очаква се той да бъде създател и шоурънър на сериала за Ландо Калризиан, с който Disney се надяват да достигнат висотата на „The Mandalorian“ и в който, по чиста случайност, участва и Розарио Доусън в ролята на Асока Тано (тя също ще се сдобие със свой собствен сериал). Сценарият на римейка е поверен на Кейти Диполд, която е отговорна и за покъртителния феминизиран „Ловци на духове“ от 2016 г. Дан Лин и Джонатан Ейрик („Аладин“) пък ще продуцират филма под техния лейбъл Rideback. По всичко личи, че първоначалната им идея за нещо автентично се е изпарила и за тях „Haunted Mansion” се е върнал в раздел „на конвейер“.

mqmpzjs3xhg5vtnp5agz
Розарио Доусън като Асока Тано

Истината е, че Disney отчаяно се опитват да възобновят славата на атракционните си  филми, но по-голям финансов и култов успех от този на „Карибски пирати“ не са имали и вероятно няма и да имат в скоро време. Въпреки това своеобразният успех на „Круиз в джунглата“ ги обнадежди достатъчно, че да се захванат с продължение, както и да възобновят работа по „Haunted Mansion“. Силно се надяваме, че новата версия ще е стъпка напред от филма от 2003 г. „Привидения в замъка“, който може би не е ужасен, но определено не достига видимия си потенциал и също така, че въпреки осезаемата липса на творец като Дел Торо, все пак ще успее да бъде качествен и оригинален.

Дали „Haunted Mansion” ще се превърне в новия доходоносен франчайз или печалбите ще са само привидения предстои ни да разберем за в бъдеще.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *