Появата на всяко следващо заглавие, в което имаме шанса да се срещнем с актьорския талант на Джеймс Макавой в действие, се превръща неизменно в празник. Дори и да не успяваме (винаги) да видим незабавно филма/сериала/постановката, нейде в съзнанието ни си кротува усещането, че сме си „запазили“ нещо страхотно, което тепърва ни предстои – и очакването за предвкусваната наслада от само себе си се превръща в удоволствие…

Точно такъв е случаят с римейка на френския филм „My Son“ с участието на Гийом Кане и Мелани Лоран под режисурата на Кристиан Карион – авторът на филма се е ангажирал с направата и на англоезична негова версия, а споменавайки това миналата година, ние обърнахме внимание на страхотния факт, че главните роли са поверени на двама наши изключителни любимци – мистър Макавой и Клер Фой. Филмът ще има своята ексклузивна премиера в стрийминг-платформата на NBC – Peacock и вече излезе трейлър, който дава (известна) представа какво да очакваме.

Всичко, което виждат очите, е истина – така възприема условностите на сюжета безупречният Джеймс Макавой, тъй като той единствен е на снимачната площадка, без да има каквато и да било предварителна подготовка. На него не му е даден сценарий, той реагира интуитивно на събитията, които се случват на неговия герой. Този е подходът, който използва режисьорът и при работата си с Кане по оригинала от 2017 година. Макавой е в ролята на баща, който се втурва през всякакви перипетии, за да открие изчезналия си малък син – той не получава отговори на измъчващите го въпроси, нито знае как ще завърши това трилър-изпитание!

Публиката ще има удоволствието да проследи естествените реакции на Макавой, предизвикани от развитието на сюжета и от взаимодействието с останалите актьори, които (за разлика от него) са наясно с подготвения сценарий. Откритието, че синът му е отвлечен, плюс подозрението, че вероятна причина за това са факти от неговия собствен живот, забулен в тайнственост, увеличават главоломно напрежението. Сигурни сме, че Фой и Макавой ще представят завладяваща история, която ще запомним не само с необичания подход към пресъздаването ѝ, но и с техните изпълнения.

Премиерата на „My Son“ е предвидена за 15 септември 2021 по Peacock. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *