Невероятно интересен проект се очаква да започне снимки този ноември в Шотландия и нямаме търпение да ви разкажем за него, тъй като звучи като нещо, което е толкова нестандартно, че моментално ни зариби с идеята си. Става дума за англоезичен римейк на френския филм „My Son”(“Mon garçon”), режисиран от Кристиан Карион. Разбира се, англоезичните римейки особено на европейско кино в много случаи са спорни по успех, но тук има много фактори, които увеличават надеждите ни.

Първо и най-важно е, че Карион се завръща, за да режисира и римейка, тоест няма да позволи на външен екип да открадне и съсипе визията му. Още по-интересно става обаче, когато разберем, че „My Son” е сниман за шест дни практически без сценарий, изцяло на импровизация и римейкът ще бъде заснет по същия начин. Как е работело, се питаме? В оригиналният филм, чийто трейлър можете да видите по-долу, Гийом Кане и Мелани Лоран играят родителите на отвлечено момче, като и двамата не са имали сценарий, а само общата картина за героите и ситуацията им. Те сцена по сцена са били презентирани с обстоятелствата на загадката и е трябвало да реагират на тях. Някои източници твърдят, че Лоран отвреме навреме е получавала насоки за реплики от режисьор-сценариста, докато Кане напълно е импровизирал.

Такъв тип експериментално кино може да бъде много интересно, но и съвсем спокойто може да се окаже пълен провал. В английския римейк обаче ролите на родителите ще бъдат поети от Джеймс Макавой и Клеър Фой, което няма как да ни радва повече. Макавой е без съмнение един от най-впечатляващите актьори, работещи в момента, който ни изумява във всякакви продукции и роли – от супергерои до суперзлодеи, от фантастики през стандартни екшъни до шекспирови драми на сцена. В каквото и да е да се появи искаме да го гледаме и дори за секунда не се съмняваме в актьорските му способности да се справи с това начинание. Клеър Фой пък ни накара абсолютно да се влюбим в нея в ролята на младата кралица Елизабет II, но освен това ни е показвала страшно интересни роли в различни жанрове. И двамата освен това имат вече опит с по-нестандартен тип разказване на истории – Фой участваше в „Unsane”, който Стивън Содърбърг снима изцяло на телефон, а Макавой пръсна в ролята на Морфиъс в аудио адаптацията на „Sandman” на Нийл Геймън.

Отдавна не сме чували толкова интригуващи новини за нов проект и стискаме всичките възможни палци продукцията на „My Son“ наистина да започне по план, за да видим крайния резултат възможно най-скоро. Ето и споменатият трейлър:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *