Като отдаване на почит към Кристофър Нолан и вечните му закачки с относителното протичане на времето и точната хронология на събитията, позволете ни да започнем тази новина от края.

Вероятно помните, че като върл радетел на „кино експириънса“ (и предлагаме поизнервен от пандемията, непрекъснатото отлагане на премиерата на последния му филм „Тенет“ и в крайна сметка, от неговото не особено задоволително представяне на всички фронтове), Кристофър Нолан беше сред първите големи творци, които публично изразиха разочарованието си от решението  на Warner да пускат филмите си едновременно в кината и на стрийминг платформата си. Дори се заговори, че той има желание да напусне същото това студио, след едно дълго и доста успешно сътрудничество.

Е, макар да не е 100% потвърдено, има предпоставки Нолан и Warner наистина да си кажат довиждане, поне за един филм. Източници на Deadline съобщават, че за следващия си проект Нолан се е срещал с представители на почти всички големи студиа, като не се изключват и стрийминг гигантите. Шефът на Netflix Скот Стъдър заяви, че „ще направи всичко, което може“ следващият филм на Нолан да се появи на стрийминг и няма да се учудим, ако точно това се случи, при все ненавистта на режисьора към този тип разпространение.

Какъв обаче е този нов филм? Deadline отбелязват, че Кристофър Нолан ще направи своеобразно завръщане на бойното поле на Втората световна война, за да разкаже историята на Дж. Робърт Опенхаймер и ролята му в проекта „Махатан“ и създаването на първото в света ядрено оръжие – атомната бомба. Други подробности не се знаят, но има слухове, че във филма ще има множество по-големи персонажи, а в един от тях ще се превъплъти Килиън Мърфи, който работи с Нолан по филмите му за Батман, както и в „Генезис“ и „Дюнкерк“.

Темата за Опенхаймер и създаването на атомната бомба ни е ужасно на сърце и стискаме палци и на краката проектът да се осъществи. И хич не ни дреме кое студио ще го разпространява. Може и стрийминг, стига да има и кинопоказ, защото знаем, че Нолан работи за голям екран – последният му филм за ВСВ „Дюнкерк“ е нагледна илюстрация, че размерът има значение.

Ще следим развитието на проекта отблизо.

1052x1299_cmsv2_d4ff5626-6a14-520f-8705-0e8da7ae0803-4865390

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

 1. По миналата седмица пак гледахма Memories of Murder на дивана – гаси шедьовъра, гаси кефа :)))
  Миналата седмица гледахме The Father на кино – гаси играта, гаси кефа :)))
  Тази седмица гледахме The Dry по Амазон – развлечение по средата на седмицата, няма лошо :)))

  Моят ‘диван експириънс’ с Memories of Murder беше кино пар ексаланс…
  Всичко кънти, всичко живее и мечтае – и всичко е възможно, защото ‘the sky id the fucking limit’….

  1. И аз си припомних Memories of Murder – чудесен е! А за Нолан – дано направи нещо по-добро от Тенет и да върне хайпа по него, че в последно време нещо поотшумя…

 2. Преди време и Камерън искаше да прави филм за първата атомна бомба хвърлена в Япония. Но като гледам Нолан ще го изпревари 🙂 А Тенет си беше добър, но не е филм за всеки