Отдавна вече не се учудваме, когато талантлив екип се събере, за да развива телевизионна продукция, вместо филм. Вече имаме хиляди примери за това колко добре някои сюжети пасват на телевизионния формат, особено когато става дума за история с ясно начало и край, която не се разтяга излишно, но има нужда от повече от 2 часа, за да развие целия си потенциал.

Новият телевизионен проект, който ни хваща погледа, е продукция на телевизията Showtime, може да се похвали с прекрасен почти изцяло женски актьорски екип и ще разкаже много любопитна история. Сериалът е наречен „Yellowjackets” и разказва за момичетата от гимназиален отбор по футбол, които, пътувайки за състезание, преживяват ужасяваща самолетна катастрофа и са принудени да оцеляват в канадската снежна шир. Едновременно с това историята ще ни покаже и събитията 25 години по-късно, когато оцелелите жени се борят със спомените и травмите си от това събитие.

Първо интересът ни беше привлечен от страхотния актьорския екип, който ще поеме главните роли на вече порасналите момичета. Ще видим абсолютната ни любимка Джулиет Луис, която бихме гледали винаги и която по всичко личи, че отново ще се преобрази в нейния специалитет – образ на някой, който трудно може да бъде описан като „стабилен“. Към нея се присъединяват Кристина Ричи, която гледаме от години и никога не ни е разочаровала, Мелани Лински и Тони Сайпрес.

Със сигурност обаче дори и впечатляващият актьорски екип нямаше да ни бъде достатъчен, за да разбуди интереса ни, но след това Showtime ни предложиха първия трейлър. Вижте го и вие:

Изключително приятно сме изненадани от този трейлър, защото само по описанието на сериала не очаквахме толкова наблягане на чистите хорър елементи, които явно ще бъдат използвани в разказването на историята за оцеляването. Освен самото гладуване и студът, ясно се вижда, че ще има някакъв елемент наподобяващ „Повелителят на мухите“ – личи си, че момичетата са си устроили някакво плашещо подобие на общество, докато са чакали да ги спасят, което ще бъде повече от интересно само по себе си. Към тази идея обаче се добавя и психологическото разглеждане на героините като възрастни, как трагедията и трудностите са ги изградили като хора и подозираме, че се заформя една много интересна и вълнуваща история, която ще съчетае няколко различни достойни за внимание елемента.

Създатели на „Yellowjackets” са Ашли Лайл и Барт Никерсън, работили по „Narcos” и „Narcos: Mexico”. Пилотният епизод, първи от десет, пък е режисиран от прекрасната Карин Кусама („The Invitation”), което ни вдъхва още повече доверие.

Сериалът ще започне излъчване на 14 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *