Реалността и човешките отношения са достатъчно сложни и без допълнителната тежест на пандемичните ограничения, но пък доста творци откриха вдъхновение за разказване на драматични сюжети, породени именно от стечението на обстоятелствата в последните години. И както не бяхме сигурни дали ще имаме шанс да видим погледа на чудесния Стивън Долдри върху темата как принудителното непрестанно съжителство може да „развие“ във всевъзможни посоки една семейна връзка, така няколко месеца след първия поглед към неговия нов филмTogether“ вече имаме пред очите си трейлър. И в него се вихри безкрайно любимият ни Джеймс Макавой – какво повече може да си пожелае човек?! Във филма по сценарий на Денис Кели партньорка на Макавой пред камерата е Шарън Хоган и ето как изглежда тяхното творение:

Дали „Together“ ще се окаже комедия, както я определят „майсторите“ на тема жанрове, или ще бъде по-скоро деликатно изследване на душата, с всичките проблеми, на които може да се натъкне един съвременен психотерапевт, ако се опита да направи анализ на отношенията в обикновено британско семейство… Доверяваме се на въодушевлението на двамата актьори, които пристъпват към проекта с ентусиазъм, след като прочитат сценария; освен това сме от киноманите, които обожават (и помнят) работата на Стивън Долдри през годините – не е задължително, но все пак ще повторим три от епохалните заглавия, подписани от него – „Били Елиът”, „Часовете”, „Четецът”.

Новата комедия на номинирания за „Оскар“ режисьор Стивън Долдри „Together“, с участието на Джеймс Макавой и Шарън Хоган, е историята на едно семейство, което – подобно на много други, намира начин да оцелее – заедно. Тази забавна и сърцераздирателна история представя отблизо двама партньори, които са принудени да преоценят отново себе си и да преоткрият своята връзка в реалността на наложения lockdown.

Колкото и често да повтаряме – няма да е достатъчно, че сме готови да слушаме/гледаме Макавой в буквално всичко, в което избере да чете/играе. А ще имаме шанса да го видим и отново на сцена – в предвидените бонус-прожекции на „Сирано дьо Бержерак“ на National Theatre Live, които вече са обявени в програмата на Дома на киното през август!

МакарTogether“ да е създаден за ВВС, Bleecker Street Media са решили да го пуснат на екран в Щатите – това ще стане на 27 август 2021, а на нас ще ни бъде много интересно дали тази „British“-история ще има успех в боксофиса отвъд Океана.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *