Стивън Долдри
Стивън Долдри

Толкова отдавна не сме споменавали Стивън Долдри, че ни минаха през главата опасения как вероятно (вече) има поколения, които не знаят нищо за него – може би защото не се интересуват от биографично-исторически сериали като „The Crown“, или просто не са били свидетели на триумфа на творби като „Били Елиът”, „Часовете”, „Четецът”.

Надяваме се съвсем скоро да имаме повод за нетърпеливо очакване, защото според Variety Долдри е ангажирал Шарън Хоган и един от най-любимите на (част от) екипа ни актьори – Джеймс Макавой за една нова драматична история, вдъхновена от Covid-реалността. Заглавието е „Together“, а автор на сценария е Денис Кели. Действието във филма започва в началото на пандемията и лондонския „lockdown“ през 2020 – отношенията в една семейна двойка са поставени на изпитание от непрестанната и задължителна близост, наложена от обстоятелствата.

Ето какво споделя Макавой:

Денис описва изключително добре и интригуващо своите герои – сценарият му ме завладя още от първите няколко страници. Когато разбрах, че Шарън е ангажирана, а ще режисира Стивън Долдри – беше ясно, че се включвам! Това е забавно, трогателно, извънредно смешно изследване на една връзка и на начина, по който една двойка се изправя пред истинска трагедия в тази година, която всички ние преживяхме.

together-20210514

Своето въодушевление от работата по „Together“ споделя и Хоган, която от години се възхищава на работата на Долдри и Макавой и за нея е истинска радост да участва в този проект:

Мисля, че всички, които бяхме замесени в този филм, започнахме работа без намерение да правим Covid-драма, но нещата се промениха, след като прочетохме сценария на Денис. Снимките бяха реализирани в рамките на 10 дни, така че беше страхотно и стресиращо преживяване… Фактът, че историята звучи и изглежда като „новини“ означава, че за нелепата смърт на толкова много хора, предизвикана от вируса, не се говори достатъчно…

Together“ е продуциран от Shoebox Films и Sonia Friedman Productions за BBC Two и BBC Film. Никой не знае дали филмът ще бъде пуснат в разпространение скоро и как публиката извън Великобритания би имала възможност да го види. Надяваме се, че имената на Макавой и Долдри биха предизвикали разпространителски интерес, но никой не може да предвиди движенията на филмовия пазар…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *