От доста време с интерес следим развитието на новия проект на Антоан Фукуа и Джейк Джиленхол – американският римейк на прекрасният датскиThe Guilty”. Наскоро излезе информацията, че не просто сме били прави в предположенията си, че това ще е филм, който сравнително лесно ще се снима в пандемични условия, ами Фукуа и Джиленхол буквално никога не са били в едно и също пространство, а Фукуа е бил във ван на няколко пресечки от снимачната площадка.

Предстои да се разбере дали този алтернативен подход към режисурата ще е произвел правилния резултат. Netflix пуснаха първа реклама за „The Guilty”, като по стара тяхна традиция първият тийзър не показва всъщност никакви кадри, а само наистина тийзва съществуването на филма. Тук това е постигнато с несъмнено подходящия прийом на надпис, който в реално време се изписва на екрана и илюстрира първоначалния разговор между главния герой Джо и отвлечената жена, която се обажда на спешния телефон.

Вижте и чуйте трейлъра сега:

Оценяваме високо това, че Netflix са решили да пуснат такава първоначална реклама, защото тя без съмнение ще послужи чудесно да събуди интереса на незапознатите – ето тук някакво телефонно обаждане, някаква жена е отвлечена, но защо няма кадри, каква е тази работа, накрая буквите се превръщат в силуета на известния актьор – всичко това може да бъде много ефективно като метод за зарибяване на незапознати зрители, които ще искат да научат повече.

Ние, като фенове на датския оригинал обаче, сме далеч по-любопитни да видим как е постигната основната цел на оригиналния филм – създаването на напрежение в затворена стая и само с разговори по телефона. Най-големия ни интерес обаче със сигурност представлява какви промени са направени в сценария, които да оправдаят наемането на страхотния актьорски екип в поддържащите роли – Итън Хоук, Пол Дейно, Бил Бър, Райли Кио и др. Това за момента не ни е ясно и ще чакаме и следващи реклами, за да видим кой от тях коя от важните роли е заел.

Ето го и официалният синопсис на американската версия:

Филмът се развива в една единствена сутрин в диспечерски център на телефон за спешни случаи. Телефонният оператор Джо Бейлър се опитва да спаси обаждаща се жена, която е в смъртна опасност, но скоро открива, че нищо не е такова, каквото изглежда и единственият начин да се измъкнеш е да се изправиш пред истината.

gp420210830

Режисьор на „The Guilty” е Антоан Фукуа, а адаптираният сценарий е дело на Ник Пизолато („True Detective”). Пълният актьорски състав включва Джейк Джиленхол, Итън Хоук, Пол Дейно, Бил Бър, Райли Кио, Байрън Бауерс, Дейвид Кастанеда, Кристина Видал, Ейдриън Мартинес, ДаВайн Джой Рандолф и Бо Нап.

Премиерата е на 1 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *