Джордж А. Ромеро е име, което едва ли има нужда от представяне. Говорили сме много за него. Знаете и отношението на екипа ни към режисьора. Наследството, което е оставил на киното със своята „Dead” поредица е огромно. За това свидетелстват всички римейкове, псевдо продължения или просто вдъхновени продукции, които са се възползвали от „неговите” зомбита.

С много любов и уважение към оригиналния материал са подходили студиото Demente Animation, както и режисьора Джейсън Аксин. Става дума за превръщане на черно-бялата класика „Night of the Living Dead” в цветна анимация, която да следва доста близко своя първоизточник. Разбира се, авторите обещават, че зрителите ще могат да видят и няколко нови сцени, които не присъстват във филма от 1968 година. По този начин те се надяват да добавят и своя принос към финалния продукт.

Вижте и рекламата, която се появи тези дни:

Всичко наистина е много познато и близо до оригинала. За самата анимация няма да говорим, но по-скоро ни е любопитно какви нови неща са добавили аниматорите. Филмът ще се появи първо по дигиталните платформи, а малко след това и на физически носители. Заглавието, както се вижда, е доста хитро прекръстено на „Night of the Animated Dead”. Със сигурност ще му хвърлим едно око, без да имаме кой знае какви очаквания за нещо невероятно.

Вижте и официалната обложка на физическия носител:ap520210815Night of the Animated Dead” е режисиран от Джейсън Аксин по оригиналния сценарий на Ромеро и Джон Русо. Ролите озвучават Джош Дюмел, Катрин Изабел, Кейти Сакхоф, Дюле Хил, Джеймс Родригес, Уил Сасо, Джими Симпсън и Нанси Травис.

Както вече споменахме, филмът ще дебютира първо по дигиталните платформи на 21 септември, а две седмици по-късно – на 5 октомври – ще е наличен и на физически носители.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Да, анимацията е под всякаква критика. Ужасна е (в лошия смисъл на думата). Ако целта е била да изглежда „винтидж“ (в 60-тарския стил, когато се появява и игралния филм на Ромеро) не се е получило. Резултата е изключително евтино изглеждаща подигравка.