Надали можеха Warner Bros. да измъдрят по-„вдъхновителна” поза за плакат от тази, в която е застинал Робърт Дауни-син! Колкото и да се опитвам да разгледам внимателно другите трима, погледът ми се отклонява към почти сключените вежди, фишуто в бордо и неизречената реплика „Аха, пипнах ли те!”, която полита точно преди натискането на спусъка. Вижте с колко олд-скуул фотошоп и восъчен имидж Гай Ричи е решил да привлича публика!

Шерлок Холмс: Игра на сенки - плакат

Шерлок Холмс: Игра на сенки - плакат

Шерлок Холмс: Игра на сенки - плакат

Шерлок Холмс: Игра на сенки - плакат

И отново всички са обърнати – с поза и поглед, към главния герой, нали?! От бастуна на Джуд Лоу, през ножовете на Нуми Рапас и цилиндъра на злия професор Мориарти – всичко е на мястото си. И както помним от трейлърите на филма, със сигурност ни очаква забавление. Само ни се иска отново да подчертаем разочарованието си от липсата – навсякъде, с изключение на синопсиса – на Майкрофт Холмс. Доколкото разбираме от официалния и доста по-дълъг анонс на филма, който можем да си го наречем направо преразказ, братът на Холмс има епизодична поява в таен мъжки клуб, където заедно с Шерлок ще стъжнят живота на Уотсън в последната му ергенска нощ.

Ето го и официалния синопсис на дълго чаканото Холмс-продължение. Колкото повече се приближаваме към заветната премиерна дата, толкова повече ни „сдъвкват на пюренце“ историята, да не би случайно да се изненадаме с нещо.

Когато престолонаследникът на Австрия е намерен мъртъв, доказателствата, събрани от инспектор Лестрейд, водят към идеята за самоубийство. Според Шерлок Холмс обаче принцът е станал жертва на убийство – деяние, което е само малка част от гигантски, необикновен и злокобен пъзел, замислен от професор Мориарти. Както винаги, за Холмс работата върви в крак с удоволствието – той завлича брат си на клуб, за да има съюзник в организирането на ергенската вечер на Уотсън. Там Шерлок се среща със Сим – циганка-гадателка, която вижда много повече от онова, което казва и чиято неволна намеса в смъртта на принца я превръща в следващата мишена за убиеца. Холмс едва успява да й спаси живота и в замяна тя се съгласява да му помогне. Разследването става все по-сложно и непредсказуемо и води Шерлок, Уотсън и Сим на пътешествие от Англия през Франция, Германия, та чак до Швейцария. Умелият хитрец Мориарти е винаги с една крачка пред тях и плете мрежата си от смърти и разрушения, които са част от много по-голям план. Ако той успее да реализира намеренията си – това ще промени пътя на човешката история.

Режисьор на „Шерлок Холмс: Игра на сенки” („Sherlock Holmes: A Game of Shadows”) отново е Гай Ричи, а в ролите са Робърт Дауни-син, Джуд Лоу, Нуми Рапас, Джаред Харис, Стивън Фрай, Еди Марсан, Кели Райли, Рейчъл Макадамс.

Премиерата в България е 23 декември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *