Миналата година Риз Ахмед отвя публиката с невероятното си представяне като барабанист на метъл група, който оглушава, в „The Sound of Metal”, заслужено обра овациите на критиката, получи номинация за „Оскар“ и вероятно придоби много нови фенове. Интересното обаче е, че миналата година в изключително ограничен показ излезе и друг филм, в който той играе музикант, получаващ тежка диагноза за здравето си.

Филмът се нарича „Mogul Mowgli” и дебютира още миналия февруари на Берлинале, но за съжаление не беше пуснат никъде, освен в малко кина във Великобритания. Сега, за щастие, продукцията ще излезе по екраните по този повод получаваме първи трейлър. Освен чистата ни вяра в способностите на Ахмед, се уповаваме и на изключително добрите ревюта от хората, които вече са гледали филма и няма нужда да разчитаме само на предположението, че след като вече го видяхме да „пръска“ в една такава роля, сигурно ще „смаже“ и в другата.

В „Mogul Mowgli” Ахмед играе британско-пакистански рапър, който е диагностициран с дегенеративно автоимунно заболяване, точно преди да потегли на първото си световно турне. Той е принуден да се прибере у дома и да се изправи пред миналото си и собствената си идентичност. Изключително сме любопитни за този филм не само заради актьорските способности на Риз Ахмед, а защото той всъщност вече има сравнително успешна кариера като рапър, така че ще бъде удоволствие да видим и тази му способност на широкия екран.

Вижте трейлъра сега:

Радваме се, че трейлърът не издава много от историята, а се фокусира по-скоро върху усещания и само отделни кадри, които загатват борбата на главния герой, както в професионално, така и в лично отношение. По всичко личи, че „Mogul Mowgli” ще се занимава с изследване на изключително интересни тематики като личностна и фамилна идентичност, религия, етническа и национална принадлежност, артистичен интегритет и професионална страст. Като огромни фенове на Риз Ахмед нямаме търпение да го последваме в още едно вероятно трудно за гледане, но в крайна сметка заслужаващо си филмово пътешествие.

mm-poster-20210804

Mogul Mowgli” е режисиран от Басам Тарик („These Birds Walk”). Това е първия филм, в който Ахмед участва и като сценарист, заедно с режисьора. В поддържащи роли ще видим Аиша Харт, Али Кан, Суда Бучар, Набан Ризуан и Анджана Васан.

Премиерата в Щатите ще бъде на 3 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *