Филип Мейър е американски писател, на 47 години е, публикува от години в The New Yorker, печелил е наградата на Los Angelis Times, бил е финалист за наградата „Пулицър“, различни медии по света, като Wall Street Journal, Washington Post, New York Times, Telegraph сравняват стила му на писане с Уилям Фокнър, Ърнест Хемингуей, Кормак Маккарти и Джеръм Д. Селинджър. Именно по романа на Мейър „American Rust“ Showtime са направили сериал, чиято премиера предстои в началото на есенния сезон.

Главните роли са поверени на Джеф Даниелс и Маура Тиърни, а историята е изпълнена с напрежение – тайни, които не трябва да бъдат разкрити, лесно могат да разрушат привидно спокойната реалност на един обикновен градец в Пенсилвания…

Когато някой ползва таланта на Ник Кейв за подсилване въздействието на една визуална история, дори само в рекламния трейлър – винаги сме склонни да предоставим по-сериозен кредит на доверие! Сюжетът гарантира всеобщо взаимно подозрение между съгражданите на Rust Belt, след като стават свидетели на сериозна трагедия – разследването на смърт, която може да се окаже убийство, терзае дните и нощите на шефа на полицията. Той трябва да реши дали ще защити сина на жената, която обича, след като уликите на престъплението водят именно към него. „American Rust“ е история за оцеляване и предателство в среда, пропита с повсеместен разпад и корупция на дребно…

The New York Times определя романа на Мейър като „напрегнат и мрачен“, написан в стил „поток на съзнанието“, който до известна степен наподобява „Вяра и безумство“ на Фокнър, а The Telegraph нарича историята „извънредно впечатляваща дисекция на лоялността и честта“. Още един важен акцент е фактът, че книгата печели Los Angeles Times Book Prize за дебютен роман за 2009 година.

Както споменахме, главните роли в историята са поверени на Джеф Даниелс и Маура Тиърни, в екипа участват още актьорите Бил Камп, Дейвид Алварес, Алекс Нюстадтер, Хулия Майорга, Марк Пелегрино и Роб Янг. Сценарист и шоурънър на „American Rust“ е номинираният за „Оскар“ Дан Футърман, който е и в екипа на изпълнителните продуценти, заедно с изпълнителя на главната роля Даниелс, Майкъл Де Лука, Адам Рап, Пол Мартино, Кейти О’Конъл Марш и Елиза Елис.

Сериалът, който се състои от девет епизода, ще има своята премиера ексклузивно по Showtime, датата е 12 септември 2021. Това е втори опит за екранизация на романа за телевизионна аудитория – преди време USA Networks са прекратили работа по подобен проект още след като е бил готов пилотният епизод. Да видим как ще се справи екипът на Showtime!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *