„Лудостта на величията“ (в телевизионния свят) отново е на мода. Не се подвеждайте, не става въпрос за (римейк на) прочутия филм от преди 50 години с Луи дьо Фюнес, а за завръщането на Катето. Така де, по-скоро – Ел Фанинг в ролята на Екатерина Велика и в компанията на Никълъс Холт. Иде реч за втори сезон на „The Great“, а Hulu вече пуснаха тийзър-трейлър за „кръвопролитията“, които се очакват на територията на руската империя.

Може би в някой момент ще има и приближаване към историческите факти, но след като за авторите на „увеселителния“ поглед към династия Холщайн-Готорп-Романови е по-важно да задържат интереса на публиката – кои сме ние, че да ги съдим (строго)?! Ако бяхме руснаци – вероятно нямаше да се радваме на лековатата трактовка на великото имперско минало, но трябва да признаем, че Фанинг е доста добра с тоталното си влизане в ролята. Холт не ѝ отстъпва и се получава приятна, взривоопасна комбинация от остроумие, актьорски талант и безстрашно впускане в предизвикателствата, обусловени от сценария. А че Катето ще завземе трона – в това съмнение нямаме. И чакаме с нетърпение включване от страна на майка ѝ Йохана Елизабет фон Шлезвиг-Холщайн-Готорп – в ролята е винаги великолепната Джилиън Андерсън!

Освен споменатите трима актьори, в екипа на „The Great“ са още Фийби Фокс, Адам Годли, Гуилъм Лий, Чарити Уейкфийлд, Дъглас Ходж, Саша Даван, Байо Гбадамоси, Белинда Бромилов и др. Основният отговорник за цялостното имперско усещане е Тони Макнамара („Фаворитката“) – той създава и пише поредицата и е един от изпълнителните продуценти, сред които са още изпълнителите на главните роли, Мариан Макгоуън, Марк Уайнмейкър, Британи Каан Уайрд, Дъг Манкоф, Андрю Сполдинг, Джош Кеселман, Рон Уест, Мат Шакман.

Продуценти са Civic Center Media, заедно с MRC Television, а премиерната дата е – както става ясно от тийзър-трейлъра – на 19 ноември 2021, по Hulu. Заредете се с водка – и търпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *