Време е за кратък ъпдейт по темата за миналото, робството и тегобата в полетата на Луизиана – навярно помните, че ще се работи по филмова адаптация на истинската история за прочутия роб с бичувания гръб. Продуцираният от Apple „Emancipation“ е с бюджет около 120 милиона долара, а по петите на героя-беглец на Уил Смит ще бъде „пуснат“ робовладелеца на Бен Фостър, под режисурата на Антоан Фукуа.

Напомняме, че сюжетът проследява бягството на Питър (или Гордън) – роб, който е брутално пребит от надзирател и решава да намери спасение при силите на Севера, борещи се за повсеместно освобождение на робите в САЩ. Беглецът трябва да разчита на хитрост, непоклатима вяра и изключителната любов към семейството си, за да преодолее всички препятствия по пътя и да се изплъзне от ловците на избягали роби из опасните блата на южните щати.

Както споменахме, Бен Фостър ще поеме неблагодарния образ на бесен расист, който преследва жестоко и неотклонно всеки роб, който се опитва да се отскубне от съдбата си. В ролята на любимата съпруга на Питър ще влезе Чармейн Бингва („The Good Fight“), като друг от робите в плантацията, от която бяга Питър, ще видим Джилбърт Овуор („Mute“), а Мустафа Шакир („Luke Cage“) ще се появи в ролята на свободен чернокож, който служи във войските на Севера.

Автор на сценария на „Emancipation“ е Уилям Н. Колидж. Разбира се, в продуцентския екип е самият Уил Смит, заедно с партньорите си от Westbrook Studios – Джеймс Ласитър и Джон Мони; продуцентски отговорности споделят още Джоуи МакФарланд от McFarland Entertainment, Тод Блек от Escape Artists, както и Apple Studios. Снимките на филма са започнали в началото на месец август, като за известен период от време са преустановени порази положителни тестове за Covid-19. Ще очакваме новини!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *