В ситуацията, в която използването на „found footage” похвата в хорър жанра стана нетърпимо – имаме чувството, че четири от всеки пет филма са заснети така (при това с не особено голям успех) – ни е необходимо нещо специално, за да обърнем внимание на поредния подобен проект.

В случая със „Sx_Tape”, специалното нещо е името на режисьора Бърнард Роуз – известен на почитателите на жанра с култовия „Candyman”, а на всички останали с чудесния „Безсмъртна любима” и екранизацията на „Ана Каренина” със Софи Марсо, Шон Бийн и Алфред Молина – и отчасти на основния „premise”, включващ заснемане на домашно секс-видео (нещо, което винаги ни вълнува) в старо изоставено имение.

Sx_Tape” беше показан през октомври на BFI London Film Festival и отзивите, общо взето, бяха прилични – похвалите бяха за атмосферата, приятния комедиен тон и това, че не разчита единствено на кървави оргии, за да впечатлява, докато критиките бяха, че му липсва оригиналност и по-дълбок подтекст.

При това положение ни е трудно да преценим дали филмът наистина ще си заслужава, но както вече стана ясно, Бърнард Роуз ни е достатъчен дразнител, за да го държим под око. Просто ще трябва да изчакаме трейлър, преди да си сформираме окончателно мнение и очаквания. Такъв обаче засега липсва. Това, с което разполагаме, са първите снимки. Вижте ги.

Sx_Tape” следва Адам и Джил, които се опиват да разнообразят връзката си,  като заснемат секс филмче в старо изоставено имение. Скоро те откриват, че не са съвсем сами в зловещата къща и въобще не е трябвало да снимат нищо, когато „мръснишкото” им приключение се превръща в отчаяна битка за оцеляване.

Режисьор е Бърнард Роуз, а в ролите са Кейтлин Фоули, Иън Дънкан, Диана Гарсия, Джули Маркус и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *