Нашият приятел Джейк Джиленхол никога не е далеч от съзнанието ни, особено пък в последните две години, когато не сме го виждали на екран, но сме обсъждали многобройни проекти, които той подготвя. Тази есен вече ще видим два от тях („The Guilty” и „Ambulance”), така че на стартовата позиция трябва да се зареждат нови. И ето, че беше обявено поредното много интересно начинание, с което той ще се захване.

Джиленхол ще продуцира и ще изпълни главната роля в адаптация на популярния комикс на Робърт Къркман и Лоренцо де ФеличиOblivion Song”. Историята разказва за Нейтън Кол – мъж, който всеки ден пътува до титулярния Обливиън, апокалиптичен ад, който някога е бил част от Питсбърг. Докато в началото след трагичното събитие правителството се е опитвало да помогне на 300-те хиляди души, които живеят там, в днешно време само Нейтън не се е отказал и всеки ден се бори за това да спаси пострадалите.

Графичният роман има страхотно запомняща се естетика, в която пост-апокалиптичния сетинг е използван едновременно като жанров инструмент и като фон за изследване на теми като изолация, личностна и общностна отговорност и др. Силно се надяваме, че филмът ще се възползва от това и ще създаде също толкова богата и визуално впечатляваща атмосфера.

Струва ни се, че образът на Нейтън Кол ще пасне като ръкавица на Джейк Джиленхол, защото не звучи и не изглежда като стандартен герой. Кориците на комикса, които виждаме, подсказват за човек в изолация, който обсесивно преследва мисията си, но вероятно липсата на надежда и помощ го е направила не особено лесен за общуване. Джиленхол отдавна вече не играе прости и стандартизирани герои и ни е лесно да си представим, че и този ще има различни слоеве, които да ни се разкрият.

Продукцията на „Oblivion Song” за момента е на много ранен етап, правата бяха уредени съвсем наскоро, така че нямаме обявени режисьори и сценаристи. Представяме си, че Робърт Къркман вероятно ще бъде тясно въвлечен или поне ще консултира, както прави и с предишните адаптации на комиксите си „The Walking Dead“ и „Invincible”. Със сигурност ще отнеме много време, но още от сега нямаме търпение да видим първи кадри.

STL157491 1755689_xl

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *