За хората от нашето поколение Фил Типет е жива легенда. Забележителните му stop-motion творения населяват филми, дълбоко белязали детството ни – от оригиналната трилогия „Междузвездни войни“, през „Робокоп“, „Уилоу“ и „Джурасик парк“, до „Звездните рейнджъри“. По тази причина сме изключително развълнувани от факта, че след общо 30 години на разработка, неговият passion проект „Mad God“ най-накрая е завършен изцяло и ще има своята премиера на фестивала в Локарно.

През дългите години, в които Фил Типет работи по „Mad God“ (за първи път започва снимки след приключването на „Робокоп 2“ през 1990 г.), той пуска част от проекта под формата на късометражки и ако сте имали възможност да видите някоя от тях, значи знаете, че „Mad God“ няма традиционна структура. Вместо това, както ни уверява и официалният синопсис, филмът „кани зрителите не толкова да видят как се развива една история, а да бъдат транспортирани в напълно различен свят – на чудовища и бойни прасета – където познатите форми на разказа са просто загатнати, а светът, които обитаваме, може да бъде видян сякаш през призма, комбинираща Йеронимус Бош и Бъстър Кийтън“.

Ако никога не сте гледали части от „Mad God“ и сте леко объркани от горното описание, вижте трейлъра и всичко ще ви се изясни.

Велико! Нямаме търпение да се потопим в света на „Mad God“. Дори и да не беше на Фил Типет, пак щяхме да искаме да го видим. И не, нямаме никаква нужда от традиционна история – точно от такъв „visceral experience“ имаме нужда. За кино нямаме никакви надежди, затова се надяваме филмът да се появи възможно най-скоро за легално гледане онлайн, а още по-добре на физически носител с купища допълнителни материали за създаването му. Засега няма информация за официално разпространение след премиерата в Локарно на 5 август.

Ще се ослушваме за всякакви новини, а за финал вижте няколко снимки и един плакат.

mad-god-1-20210728 mad-god-2-20210728 mad-god-poster-20210728

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *