Само преди няколко часа видяхме първата официална снимка на „Умирай трудно 5” („A Good Day to Die Hard”) и тогава споделихме, че първият тийзър трейлър се очаква да дебютира в края на седмицата. Но ето, че не ни се налага да чакаме толкова много (два-три дни са си два-три дни), защото трейлърът е вече факт.

Въпросът, разбира се, е: добър ден ли е, за да умираш трудно, или не? Вижте отговора.

The 007 of Plainfield, New Jersey. Голям е Брус Уилис и това си е, а образът на Джон Маклейн му пасва не като ръкавица, ами като кондом направо. За съжаление обаче, след видяното в трейлъра си оставаме скептици. Почти всички западни колеги имат известни резерви и сдържат леко ентусиазма си, но като цяло са доволни. При нас не е така.

Рекламата има страхотен ритъм, предлага един-два доста приятни екшън моменти и успя да ни накара да се усмихнем (главно заради по-горната реплика), но цялостното ни усещане е за нещо вече видяно – при това видяно в рекламата на предишния филм. Вижте тук неговия тийзър, а след това и трейлъра за допълнителни прилики в елементите (като музиката например) и кажете, че си фантазираме.

За да завършим на „positive note” ще кажем, че това все пак е тийзър и все още не сме видяли нищо от историята – ще има ли Ханс Грубер още един брат, този път опериращ в Русия или не – и е напълно възможно, когато това стане, да променим отношението си от скептичност към поне лек ентусиазъм.

Режисьор на „Умирай трудно 5” („A Good Day to Die Hard”) е Джон Мур („В тила на врага”, „Поличбата”, „Полетът на феникса”, „Макс Пейн”), а в ролите, освен Брус Уилис и Джей Кортни, ще видим Ан Ви, Себастиан Кох, Кол Хаузър, Мери Елизабет Уинстед и др.

Премиерата е 14 февруари 2013.

А, да, някой знае ли коя е тази?

„Умирай трудно 5” („A Good Day to Die Hard”)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Не съм сигурен, но мисля, че мацката е една от лошите. По интервютата преди време се споменаваше, че злодеите може да са двама и се намекна за жена. Не е сигурно де – ще видим 🙂 Иначе за мен предния филм беше най-добрият в поредицата … надявам се този да не отстъпва!

  2. Лъчо … е как може да кажеш, че 4-ката е най-добрия от поредицата … Трудно мога да кажа кой е по-добър от първите три, но четворката не е със сигурност … дори не се приближава … баси !!!

  3. А другарката с латекса и мотора е Юлия Снигир – съветска моделка и актриса.

  4. Изглежда като булшит. А като знаем, че баща и син ще пукат заедно, малко… ми се досира. Но да… да видим 🙂

  5. Няма по добър екшън от първото Умирай трудно.

    Което прокара кажи речи нов калъп на екшън жанра, който се втурнаха да следват некадърници като Сталоун, Сегал, Ван Дам и разни юнаци от по долни категории в скалата на хонорара.

    Де факто и Уилис вдъхна нов живот в клишето екшън, дореанимиран от поредица като Смъртоносно оръжие, с герои също нетипични за тогавашния модел екшън- корави герои със стоманени топки избиващи цели армии докато преместват клечка за зъби от дясната към лявата половина на устата.

    Щото за пръв път актьор играеше екшън герой, не стероидни глупаци…

  6. „Ода на радостта“ отново звучи в „Умирай трудно“ … йес 🙂

    Беше неделима част от единицита и се връзваше с европееца Ханс Грубер… дано и във филма присъства… музиката де. Ханс се потроши :)))

  7. И последно… Ода на радостта чудесно се вписваше в коледната/новогодишна атмосфера на първите филми… която липсваше след това 🙁

    Поздрав с най великата коледна песен апропо… част от първия саундтрак…

    http://www.youtube.com/watch?v=VnfiWCRFRyA&feature=related

  8. @Лъчо
    Ама ти сериозно ли? 🙂

    @Silver
    За съжаление така се очертава, което пълна помия!

    @MKT
    А, проверихме ние, даже още преди да питаме коя е. 🙂 🙂

    @legrandelf
    Ако се насереш гледай да не пръска! 🙂

    @jo
    Първия „Умирай трудно“ е шибан шедьовър, съгласен съм! Мерси за поздрав! 🙂

  9. Да ви кажа честно и за мен предишната част заедно с тройката са най-добрите , не заради друго просто четворката беше ебати екшъна на кино , а не си го и представям просто какво можеше да направи един кадърен режисъор с този сценарий ..

  10. 1 и 3 са най-добрите.
    Даже бих казал, че тройката е епично епична, но от уважение към оригиналната творба ги слагам на равно. 2 беше под тях, но не с много, а 4 си беше пълна трагедия, която даже към 2 не се приближаваше. Просто го нямаше духа на първите три части.
    От това тийзърче се усеща съвсем лек полъх на оригиналната трилогия. Стискам палци!

  11. Тройката е яка, но първият филм е епохален – изключително важен за жанра. Да не говорим, че като кино е много добър. 🙂