Обичаме пластилинени приказки, обичаме мюзикъли, обичаме стоп-моушън анимация. Не сме големи почитатели на Disney, ама (явно) не може всички рисувани филми да са дело на Pixar или Aardman Animations. В подготвяното ново многоцветно приключение „Encanto“, което се явява 60-ти пълнометражен филм на легендарното студио, главните герои са семейство в колумбийските планини и притежават различни, интригуващи и съвсем не-традиционни дарби.

Важен акцент в рекламната кампания на „Encanto“ е присъствието на Лин-Мануел Миранда в творческия екип – негови са всичките песни в историята. Фантастичният рисуван мюзикъл е вдъхновен от магическия реализъм, характерен за латиноамериканската (дали се изказваме достатъчно полит-коректно?!) култура, а сценаристи на историята са Джаред Буш (автор на „Moana“, където Миранда отново е композитор) и Чарис Кастро Смит. Тя, заедно с Буш и Байрън Хайуърд („Zootopia“) са режисьори на филма, а ето какво гласи синопсиса на новата анимация:

Encanto“ разказва историята на изключителното семейство Мадригал, които живеят скрити в планините на Колумбия – в една магическа къща, в един изпълнен с енергия град, във фантастично, омагьосано място на име Encanto (каквото мястото, такова и името му!). Всяко дете в семейството притежава уникален дар – от супер-сила до лечителски способности, само Мирабел е… обикновена. Но когато тя открива, че местността е в опасност, именно нейната „обикновеност“ може да се окаже последната надежда за изключителното ѝ семейство.

Главната героиня Мирабел говори с гласа на Стефани Беатриз (детектив Роуз Диаз от „Brooklyn Nine-Nine“). Продуцент на „Encanto“ е Кларк Спенсър, а премиерата е позиционирана – традиционно за Disney – на 24 ноември 2021, в навечерието на изпълнения с празници месец декември.

encanto_ver2_xlg encanto_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *