Тук отдавна сме заклети почитатели на независимото студио А24, заради страхотните нискобюджетни, но обикновено изключително висококачествени и нестандартни филми, които те правят. Ослушваме се с интерес за всеки проект, който е поставен под техния банер и до сега не сме се разочаровали много. За пръв път обаче ще изкажем искреното си недоволство към тях сега, но за момента само заради реклма, не заради цял филм.

Става дума за втория трейлър, който те пуснаха на много добре приетия след премиерата си на Кан „Lamb”. Първият тийзър ни накара моментално да се хванем на влака на нетърпението, заради страхотната атмосфера, която успя да изгради без нито една реплика. Вторият трейлър обаче, въпреки че отново впечатляващо успява да внуши определено усещане и то с тотално различен подход от първия, извършва най-големия грях на съвременните трейлъри, заради което сме изключително разочаровани.

Така че ще ви направим следното предложение – гледайте трейлъра по-долу, но предупреждаваме, че издава една идея повече, отколкото трябва. Ако обаче сте приключенски настроени, знайте само, че „Lamb” разказва за исландска двойка, които живеят изолирано и сякаш не особено щастливо, когато един ден намират нещо странно в кошарата на овцете си, а оттам нещата стават все по-особени.

Ако сте сигурни, че искате да знаете повече, вижте втория трейлър сега:

Всъщност е много впечатляващо колко различен от първия и въпреки това ефективен е този трейлър. Той е далеч по-лековат и именно заради това е още по-смущаващо как очевидно нещо, което не е както трябва, се крие под повърхността. И защо тогава, по дяволите, трябваше да вкарват този кадър, в който се вижда как героинята на Нуми Рапас разхожда „агнето“, което ходи на два крака?! Абсолютно не разбираме. Толкова по-интересно щеше да е, ако трейлърът подсказваше, че това е просто агънце, за което обаче двойката по някаква причина решава да се грижи като за дете и как посетителят им ги съди за отношението им, а чак когато влезем в киносалоните разберем, че всъщност се случва нещо далеч по-зловещо.

А24 получават първа сериозна черна точка в тефтерите ни, но въпреки това със сигурност няма да пропуснем „Lamb”, защото макар че не искахме да знаем толкова подробности, няма как да пропуснем да видим как всъщност тази смущаваща история ще разгледа тематиката си.

lamb-p-20210728

Lamb” е режисиран от Валдимар Йохансон. В главните роли са Нуми Рапас, Хилмир Снер Гуднасон и Бьорн Хлинур Харалдсон.

Широката премиера е насрочена за 8 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Този трейлър издава доста повече.. Мисля, че дори знам как ще свърши този филм… По последния кадър си личи, че накрая овцата ще се засили ще блъсне Нуми-то и ще я утрепе….
    Колкото до кадъра с ходещата на 2 крака овца като 5 годишно дете е меко казано странно и несериозно….

    1. Всичко след 2-ри трейлър е вредно 🙂