Когато Disney са си купили звезди и са им организирали съвместно пътешествие в джунглата – редно е да им се предостави шанс за „завличане“ на необходимата аудитория филма. Най-лесно, но не и безболезнено, е разделението по полов признак – и за да е максимално „down to earth“ положението, бързо могат да се вкарат първосигнални шегички като сбъркано/забравено име, фокусиране върху полиран „бритиш“ акцент и уж-добронамерено мачо-държание, увенчано с шот текила.

Тези ходове са мъдро разпределени в два отделни трейлъра – един за Дуейн Джонсън и друг за Емили Блънт. Или – ако не искаме да следваме неволната инерция на „първо екшън-звездата, после damsel in distress“, трейлърите са посветени и анонсират „Круиз в джунглата“ („Jungle Cruise”) от гледната точка на изпълнителката на „женската версия на Индиана Джоунс“, британската актриса-хамелеон Блънт и от перспективата на неустоимия, непобедим и внушителен колос Скалата.

Признаваме, след трейлъра с учената-авантюрист вероятно сериозно количество дами ще бъдат по-склонни да последват „половинките“ си, които – ако са върли почитатели на Скалата, ще се затичат към киносалоните още в първия уикенд след премиерата на приключенското пътешествие. Обаче сме безусловно сигурни, че най-голям процент от публиката ще бъдат шантавите тийнейджъри, които си падат по бившия кечист + още по-малките киномани, които умират от кеф, когато се возят на увеселителни влакчета. Нали не забравяме, че „Круиз в джунглата“ е създаден точно по един такъв Disney-атракцион, и подобно на „Карибски пирати“ се очаква този филм да се превърне в поредната машинка за пари.

Само един месец ни дели от премиерата на филма и все пак за всички, които (случайно) попадат на темата за него за първи път, ето за какво ще става дума в историята:

Дуейн Джонсън-Скалата е в ролята на Франк – капитан на стара, многократно кърпена лодка. Той е нает от героинята на Емили Блънт – своенравната изследователка Лили Хоутън, която гори от нетърпение да поеме на пътешествие по река Амазонка. Лили и брат ѝ Макгрегър (Джак Уайтхол) са устремени в желанието си да открият магично дърво, което крие невероятни лечебни свойства, но по пътя им дебнат неизброими опасности – капани, диви животни, чудовища, както и германска подводница, управлявана от ентусиазирания офицер на Джеси Племънс и сериозно въоръжена с торпеда…

jungle_cruise_ver7_xlg jungle_cruise_ver8_xlg jungle_cruise_ver13_xlg jungle_cruise_ver9_xlg jungle_cruise_ver11_xlg jungle_cruise_ver12_xlg jungle_cruise_ver10_xlg

Режисьор на „Круиз в джунглата“ („Jungle Cruise”) е Жауме Колет-Сера („Без последна спирка“, „Опасни води“, „Среднощно преследване“), по сценарий на дуото Джон Рекуа и Глен Фикара („Фокус”, „Оглупели от любов”) и Майкъл Грийн („Логан“). В ролите са Дуейн Джонсън, Емили Блънт, Джак Уайтхол, Пол Джамати, Джеси Плимънс, Едгар Рамирес, Вероника Фалкън и др. И не забравяме факта, че Metallica са отговорни за саундтрака на филма!

Премиерата му – „хибридна“, според актуалните тенденции – е на 30 юли 2021, на кино и в Disney+ Premier Access. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Скалата ми е безкрайно симпатичен, но не мога да си обясня залитането по инфантилни и безмислено-безумни филмови напъни!

  2. Да не забравяме също така, че Svetly е толкова пристрастна при писане на статии и ревюта, че не е истина. Някои неща за нея са толкова безсмислени и изтъркане (незнайно, защо се е заела тогава да пише за тях), а други са толкова велики за нея, макар да не са нищо особено…