Гийермо дел Торо

Първоначалното ни отношение към „Pacific Rim” беше леко отрицателно (заради безвременния край на „At the Mountains of Madness”), но както можете да се досетите цупенето ни не продължи дълго – все пак става дума за филм на Гийермо дел Торо и то екшън/фантастика с чудовища, катастрофи и както разбираме сега, бъдещето на човечеството, застрашено от един ужасяващ, паралелен свят.

Новината идва от News In Film, късметлиите, които са се докопали до ранен вариант на сценария на Травис Бийчъм („Сблъсъкът на титаните”, но карай да върви) и освен че го възхваляват от тук до небето, споделят и няколко подробности около историята. Действието на „Pacific Rim” проследява недотам спокойното ни бъдеще, след като през ноември 2012 огромно чудовище излиза от пропаст в Тихия океан и напада Япония (по-специално Осака).

През годините след първата атака се появяват все повече чудовища и човечеството постепенно разработва програмата „Jaeger”, която да се бори със заплахата посредством огромни роботизирани оръжия, управлявани от двама пилоти с невронна връзка. Главният герой Райли е точно такъв пилот, който е загубил брат си преди около година и сега трябва да работи с японка на име Мако Мори (разбира се, имената не са съвсем сигурни). Паралелна сюжетна линия проследява бившата годеница на починалия, която се опитва да разбере каква е причината за нахлуването на чудовищата в нашия свят.

Pacific Rim” ще е мащабен проект, от който със сигурност ще се роди впечатляващ филм. Това, което не е съвсем ясно, е как скорошната трагедия в Япония ще се отрази на проекта – не само като забавяне на продукцията, но може би и като промени в основната идея и сюжета – но както колегите от The Playlist допълват, жанрът е особено издръжлив и само няколко години след 11 септември Роланд Емерих унищожи половин Ню Йорк без на някой да му направи впечатление.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Направо ми четете мислите.Като се има предвид какво става в момента в Япония като нищо ще се окаже че заметресенията са свързани с тези чудовища.

    Дори смятам че вече са променили сценария.

  2. Абе, да правят промени, само да не решат, че темата е чувствителна в момента и да не решат да преустановят работа по проекта. Надеждата ни е, че Японците не са такива изнежени душички като американците. 🙂

  3. с оглед случващото се в момента в Япония, мисля че ще е напълно обяснимо да поотложат малко събитията … със сигурност ще последват редица филми косвено или пряко засягащи темата

  4. Заради чувствителността на японците, чудовището може да излезе от Черно Море. Дори и името му е много страшно и фаталистично. Ще унищожи цяла България, но накрая, стигайки София, ще пропадне в някойя улична дупка и ще потъне в дън земя…

    Аз все още си искам At the Mountains of Madness. Годзилите са ми поомръзнали….

  5. Може ако и този проект се разпадне, все пак да се върне на "At the Mountains of Madness". Както казва Сънденс Кид обаче, "ама не разчитам много".