Не е било „писано“ за септември – а така се надявахме филмът на Питър Джаксън, посветен на The Beatles, да се появи във Венеция, по същото време, когато Дени Вилньов ще представи за първи път своя „Dune“… Екипът на новозеландския „нърд“ по отношение на най-великата и свръх-легендарна ливърпулска четворка е обявил, че ще бъде готов нейде около Деня на благодарността. И освен това няма да е един филм – Walt Disney Studios, Apple Corps Ltd. и WingNut Films Productions Ltd. обявиха, че се подготвя сериал, а излъчването му е предвидено за Disney+. Този ход можеше да се очаква. При наличието на десетки часове неизползван архивен материал в ръцете на заклет фен, няма сила на земята, която да го принуди да съкращава ценните минути история! Вече официално „The Beatles: Get Back“ е документална поредица.

Питър Джаксън прекара последните три години във възстановяване и монтаж на 60 часа видео и 150 часа аудио архиви, за да сглоби увлекателна и безспорно – исторически ценна история в „The Beatles: Get Back“, която ще бъде представена в три отделни епизода, всеки от които с приблизителна продължителност от два часа. Предвижда се да бъдат показани съответно на 25, 26 и 27 ноември 2021 – ексклузивно по Disney+. Ето какво споделя изпълнителният президент и шеф на борда на компанията Боб Айгър:

Като огромен фен на The Beatles, аз съм особено развълнуван от  факта, че именно Disney+ ще представят тази изключителна документална поредица, дело на легендарния Питър Джаксън. Феноменалната колекция от невиждани до момента кадри предлага безпрецедентен поглед към приятелството, гениалните композиции и безспорното влияние, което оказва една от най-иконичните групи на всички времена, повлияли върху културата на човечеството. Нямаме търпение да споделим „The Beatles: Get Back“ с феновете в цял свят.

Самият Джаксън твърди, че Майкъл Линдзи-Хог е успял да улови в заснетия материал много сюжетни линии – историята на приятели, както и отделните личности; историята на едно божествено партньорство. Режисьорът е категоричен:

Това не е порив на носталгия – историята е сурова, честна, абсолютно човешка. В продължение на шест часа ще имате шанс да опознаете The Beatles така добре, както не сте предполагали, че е възможно… Изключително благодарен съм на The Beatles, Apple Corps и Disney, че ми позволиха да представя тази история точно по начина, по който трябва да бъде разказана!

Трудът и талантът, вложени в „The Beatles: Get Back“, са нечовешки! Очакваме с велико нетърпение! Оставяме ви с първите официални снимки от проекта.

beatles-get-back-documentary_EMBED-1 beatles-get-back-documentary_EMBED-2a beatles-get-back-documentary_EMBED-2b beatles-get-back-documentary_EMBED-2c beatles-get-back-documentary_EMBED-4a beatles-get-back-documentary_EMBED-4b beatles-get-back-documentary_EMBED-4c

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не виждам това като лоша новина – типично по Джаксънски ще получим 6-часовка, което е супер. Сега, ако го „подстриже“ до 2-3 часа и пусне тази кратка версия в кината, а останалото е ексклузивно по Динси+ ситуацията ще е win-win за студиото и за феновете.